A tojásfehérjéket és az egész tojást, almaborecettel és a sóval elkeverjük. Egy tálba kimérjük a tápiókakeményítőt, a szezámpelyhet, és a finomra őrölt mandulát, a szódabikarbónát és az útifűmaghéjat. A száraz anyagokat összekeverjük, hozzáreszelünk 2-3 dkg parmezánt, és elkeverjük. Az egészet keveréket egy habverővel a tojáshoz keverjük.
Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a tésztát 4 egyforma adagban ráhalmozzuk, nagyjából egyforma távolságra. Zsíros kézzel kilapogatjuk a halmokat, 180 fokra előmelegtett sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük.
Egy serpenyőben egy evőkanál zsiradékot olvasztunk, megfuttatjuk rajta a kipréselt fokhagymát. Pár másodperc eltetlével - mielőtt megbarnulna a fokhagyma - ráöntjük a paradicsomszószt, majd hozzákeverjük a fűszereket. Összeforraljuk, aztán a kisült, még forró tésztára kenjük.
A tetejét vagy parmezánnal szórom meg, vagy a megmaradt tojássárgájából és kókusztejszínből készítek egy enyhén citromos keveréket, amivel kicsit meglocsolom.
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!