Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Pizza alla norma (szicíliai pizza padlizsánnal és ricottával)

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 30 dkg liszt
  • 4 g só
  • 2 csipetnyi cukor
  • 3 dkg élesztő
  • 1 dl langyos víz
  • 2-2-2 evőkanál vaj-olívaolaj-étolaj vegyesen
  • 2 nagyobb padlizsán
  • olaj a padlizsán sütéséhez
  • 5 dl sűrű paradicsomszósz
  • 10 dkg ricotta túró
  • 8 dkg parmezán vagy pecorino sajt
  • 4 evőkanál friss, aprított bazsalikom
  • bors

Elkészítés

    Elkészítés: A lisztet kimérjük, hozzákeverjük a sót és a zsiradékot. A vizünket az elmorzsolt élesztővel és egy csipetnyi cukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a liszthez, és összegyúrjuk. Addig gyúrjuk, amíg jól formálható, rugalmas tésztát kapunk (5-6) perc. 15 percig meleg helyen kelni hagyjuk.

    A padlizsánt vékony szeletekre vágjuk. (Ha kicsit idősebb padlizsánnal dolgozunk, célszerű a magokat kivágni, kesernyés lehet.) Egy serpenyőben kevés olajat melegítünk. Amikor az olajunk felforrósodott kisebb adagokban kisütjük a padlizsánszeleteket, kb. 3-4 perc/adag, majd papírtörlőre kiszedjük, hogy lecsöpögjön a felesleges zsiradék. Sózzuk-borsozzuk.

    Ezt követően kinyújtjuk a tésztánkat. Kevés paradicsomszósszal megkenjük a tetejét, megszórjuk parmezánnal, a sült padlizsánkockákkal és a morzsolt ricottával. Előmelegített sütőben (200C° ) készre sütjük.

    Amikor elkészült, kevés olívaolajjal meglocsolhatjuk, megszórjuk parmezán forgáccsal, és friss, aprított bazsalikommal meghintve tálaljuk.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin