Pisztáciás-sajtos sós rudak

Hozzávalók

  • Hozzávalók a tésztához:
  • 40 dkg finomliszt
  • 1 gramm só
  • 20 dkg vaj
  • 3 db tojás sárgája
  • 2 dl tejföl
  • 1 dkg friss élesztő
  • 10 dkg sós pisztácia
  • 15 dkg reszelt sajt
  • A rudak lekenéséhez:
  • 1 db felvert tojás

Elkészítés

    1. A lisztet a sóval elkeverjük. Összemorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a tojássárgákat, az elmorzsolt friss élesztőt és a tejfölt. Jól kidolgozzuk, majd utoljára belegyúrjuk a megtisztított, apróbbra vágott pisztáciát is.
    2. Folpacba csomagoljuk és legalább egy órára a hűtőbe tesszük.
    3. A sajtot a munkalapra reszeljük elszórtan. A rudak tetejére felét meghagyjuk. A reszelt sajton 1 cm vastagra kinyújtjuk a tésztát.

     1 cm széles, 4-5 cm hosszú rudakat formázunk belőle, sütőpapírra tesszük. Megkenjük a felvert tojással, ráhintjük a maradék sajtot és előmelegített sütőben, 180 fokon aranybarnára sütjük. 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Magazin