Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Piskótás ananásztorta

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál cukor
  • A krémhez:
  • 5 dl növényi tejszín
  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag tejszín ízű pudingpor
  • 1 nagy doboz konzerv ananászkarika

Elkészítés

Elkészítés: A 6 tojásból, 6 evőkanál cukorból és 6 evőkanál lisztből kerek piskótalapot sütünk. Miután kihűlt, kettőbe vágjuk, az így kapott lapokat az ananászkonzerv levével meglocsoljuk.

A pudingport 3 evőkanál cukorral és 3 dl tejjel előírás szerint elkészítjük, miután kihűlt, a felvert tejszínnel összevegyítjük. 5-6 szép ananászkarikát és 2-3 evőkanál tejszínhabot félreteszünk a díszítéshez, majd a többi ananászt apró darabokra vágva a krémbe keverjük.

A tortát megtöltjük és bevonjuk a krémmel, tetejét a félretett tejszínhabbal és ananászkarikákkal díszítjük. Tetszés szerint körberakhatjuk félbevágott babapiskótával.

Megjegyzés

Nagyon finom, könnyen elkészíthető torta.
- konyhatigris

Ezek is érdekelhetnek