Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Pikáns párolt hal

default user icon
Recept és fotó: Le Creuset

Hozzávalók

  • 3 db kaliforniai paprika (piros, sárga és narancsszínű)
  • 1 fej lila hagyma (kisebb)
  • 1 db édeskömény
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 6 szelet tengeri hal (filézett fehér húsú, kb. 70 dkg)
  • frissen őrölt bors
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 pohár száraz fehérbor
  • 1 pohár fehérborecet
  • 1/2 pohár cukor
  • 1 db babérlevél
  • 1 pohár aranyszínű mazsola
  • 1 pohár pirított fenyőmag
  • petrezselyem a díszítéshez (elhagyható)

Elkészítés

    1. A megmosott, kicsumázott paprikákat, valamint a megtisztított hagymát és édesköményt csíkokra metéljük. Az édeskömény zöldjét félretesszük a díszítéshez. A megtisztított fokhagymát finomra aprítjuk. A megmosott halszeleteket papírtörlővel leitatjuk, és megsózzuk, megborsozzuk.
    2. Mély serpenyőben vagy lábosban felhevítjük az olívaolajat. Közepes tűzön a halszeleteket az egyik felükön aranyszínűre pirítjuk, majd áttesszük egy tányérra.
    3. A visszamaradt zsiradékban az előkészített zöldségeket addig pároljuk, amíg a hagyma üveges lesz (kb. 5 perc). Felöntjük a borral és az ecettel, majd sűrűbbre forraljuk 3-5 perc alatt. Ezután beleszórjuk a cukrot, és kevergetve feloldjuk.
    4. A halszeleteket a pirított oldalukkal felfelé visszatesszük az edénybe. Hozzáadjuk a babérlevelet, és a levet teljesen elfőzzük. Ezután felöntjük 1/2 pohár vízzel, felforraljuk, majd fedő alatt, mérsékelt tűzön pároljuk 12-15 percig. Végül adagonként zöldségágyra tesszük, és megszórjuk a mazsolával, a fenyőmaggal, valamint az édeskömény zöldjével. Tetszés szerint petrezselyemmel díszítjük.

    Ha szereted a halételeket, itt még több receptet találsz! >>> 

Megjegyzés

Laposhalból a legfinomabb. A bőrös filét először a bőrös oldalán pirítsd meg. A fehérbor és az ecet pároláskor közömbösíti a cukrot, de az étel végső íze kellemesen édeskés marad. Recept és fotó: Le Creuset

MME
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm
Hirdetes

Hozzászólások

Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes