Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Petrezselymes tonhaltekercs

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

A tonhalat leszűrjük, és az olajból 1 evőkanállal beleöntünk a serpenyőbe. A hagymát üvegesre pároljuk benne, majd lehúzzuk a tűzről. Belekeverjük a tonhalat, a sajtot, a petrezselymet, a mustárt és a fűszereket, majd hagyjuk kihűlni.

A tésztát kb. 40x25 cm-es téglalap alakúra nyújtjuk, és hosszában félbevágjuk. A tölteléket kétfelé osztjuk, és a tészta közepére tesszük. Az egyik szélét megkenjük tojással, és óvatosan feltekerjük.

Mindkét tekercset 12 szeletre vágjuk, tojással megkenjük, és egy tepsibe helyezzük. A tetejét megszórjuk mákkal, és kb. 15-20 percig sütjük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek