Keress receptre vagy hozzávalóra

Petrezselymes farkassügér csőben sütve

Hozzávalók

  • 2 db farkassügér (60-65 dkg)
  • 1 db citrom (leve és reszelt héja)
  • 1-2 db petrezselyem
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 ek vaj (+ a kenéshez)
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 tk citrombors
  • zsemlemorzsa
  • tengeri só

Elkészítés

    1. A konyhakész sügért folyó hideg vízzel leöblítjük és szárazra töröljük. Rácsepegtetjük a citrom kifacsart levét (kívül-belül). A petrezselyemzöldet apróra vágjuk, ízesítjük a citrom reszelt héjával, a zúzott fokhagymával, a citromborssal és a tengeri sóval, majd hozzákeverjük a felolvasztott vajat és a zsemlemorzsát.
    2. A halat megtöltjük a morzsalékos töltelék háromnegyedével, és megkötözzük konyhai zsineggel. A sütőtálba rácsot teszünk, ráhelyezzük a halakat, és kívül megkenjük olvasztott vajjal és olívaolajjal, és rászórjuk a maradék morzsás tölteléket.
    3. Ezután 200-220 fokra előmelegített sütőben - az olajos-vajas keverékkel locsolgatva - kb. 20 perc alatt megsütjük. Sült burgonyával és céklával tálaljuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin