Elkészítés: Először a petrezselyemkrémet készítem el, ami nem más, mint petrezselyempesto sajt hozzáadása nélkül. A nagyobb darabokra vágott petrezselyemzöldet turmixgép poharába szórom. Hozzáadom a blansírozott mandulát, a felaprított fokhagymát, sózom, borsozom, majd rákanalazom a 4 evőkanálnyi olívaolajat. Néhány perc alatt magas fokozaton krémesítem, tálra szedem. Ebből a mennyiségből kb. 2,5-3 dl lesz. Csavaros tetejű üvegben, hűtőszekrényben egy teljes hétig tárolható, szendvicsekhez, salátákhoz egyéb fogásokhoz is kitűnő.
A krumplit alaposan megdörzsölöm, ha szükséges, külső vékony héját eltávolítom. Kb. 1/2 cm-es karikákra vágom, felhasználásig hideg vízbe dobom, hogy ne oxidálódjon.
Az újhagymát megtisztítom, nagyon apró kockákra vágom. 1 evőkanál olajon megdinsztelem a hagymát, rádobom a krumplikarikákat, annyi vizet öntök rá, hogy épp ellepje a krumplikat. Sózom, borsozom. Fedő alatt párolom. A tejszínben elkeverem a kukoricakeményítőt. Nagyjából 10-12 perc elteltével megpuhulnak a krumplikarikák, ekkor hozzáadom a tejszínes keveréket, majd jó 2-3 evőkanálnyi petrezselyemkrémet. Óvatosan megkeverem, hogy a krumpli ne törjön össze, összeforralom. Kevés petrezselyemkrémmel díszítve tálalom.