Paradicsomos húsgombóc

default user icon
19 4.8/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 60 dkg darált hús
  • 1 csésze rizs
  • 1 kis hagyma
  • 1 tojás
  • 1-2 doboz paradicsompüré
  • bors
  • ételízesítő
  • leveskocka
  • 2-3 babérlevél

Elkészítés

    Elkészítés: A felaprított hagymát a darált húshoz adom, és a rizzsel, a fűszerekkel és a tojással formázható keveréket készítek. (Több tojást nem szabad hozzáadni, mert kemények lesznek a gombócok.)

    Egy nagyobb edényben kb. 2 liter vizet forralok, beledobom a leveskockát. Amikor forr, lobog, a húsos keverékből kézzel kisebb alma nagyságú gombócokat formázok, és a forrásban lévő lébe teszem, lefedem, és kb. 1 órát közepes lángon főzöm. Nagyon nem szabad zubognia, mert széteshetnek a gombócok. Szükség szerint a főzőlevet pótolni kell, mert a gombócok szépen megdagadnak. Nem baj, ha rizsszemek vagy húsdarabkák válnak le, mert a mártást gazdagítják.
    Egy idő után kiveszek és kettévágok egy gombócot, ellenőrzöm, hogy a közepén is puha-e a rizs. Ha igen, tálra szedem.

    A paradicsompürét kevés vízzel és 1 evőkanálnyi liszttel simára keverem, és a főzőlébe öntöm. Felfőzöm, és ízlés szerint cukorral, sóval ízesítem. A gombócokat visszahelyezve tálalom, sós vízben főtt burgonyát is kínálok hozzá.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

szilvia3083 10 hónappal ezelőtt
Nagyon finom!!!!! köszi
duracelltomi 1 évvel ezelőtt
Köszi a receptet, nagyon finom lett!
Képíró Tamás 3 évvel ezelőtt
Szupeer! Köszönet a receptért,Én ma készítem el életem első húsgombócát! :)
Balog Erzsébet 3 évvel ezelőtt
Jajjj nagyon jo ez a recept holnapi ebédunk meg is van KOSZONET!!!!
Koncz Petra 3 évvel ezelőtt
Szuper recept, pont ez kellett, mert nem volt itthon, csak egy (nagyobb) konzerv sűrített paradicsomom. :) Én a rizst nyersen tettem bele, de így is jó volt, nem kellett ott strázsálni a gombócok mellett, hanem szépen megfőtt. Köszi!
Kovács Évi 4 évvel ezelőtt
Én úgy csináltam, ahogy Smicike ajánlotta :) előre megfőztem a rizst és úgy kevertem össze... :) egyébként meg tettem hozzá bazsalikomot meg egy kis pirospaprikát is :) és a babérlevelet akkor raktam bele, amikor már a gombócok elhelyezkedtek a főzővízben! :) Nagyon fincsi, köszi a receptet! :)
Esox 4 évvel ezelőtt
Jah! és mit csinálunk a Babérlevéllel? :D
Kriszti 4 évvel ezelőtt
Ha a gombóckészítés előtt megpirítjátok és puhára főzitek a rizst, majd így keveritek össze, hamarabb készen lesznek a gombócok és bizti nem haraptok kemény a rizsszemre evés közben!;)
Radványi Éva 5 évvel ezelőtt
Most találtam meg egy másik oldalon is. Ott azt írja a recept, hogy paradicsomkonzerv, vagy kockázott friss paradicsom. Persze, gondolom, héja lehúzva. Mennyiségre meg ugyanaz, mintha konzervet használnál. Azt hiszem, én holnap kipróbálom.
Radványi Éva 5 évvel ezelőtt
Én is pont ezt akartam kérdezni, mert a rengeteg paradicsomomtól akarok szabadulni. A Stahl oldalát én sem nézem, így tök jó, hogy itt viszont megtaláltam ezt a receptet. Köszi!

Hasonló Receptek

Magazin