Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Paprikás csirke nokedlivel (gluténmentes recept)

default user icon
Fotó: BOOOK Kiadó/Kaszás Gergely

Hozzávalók

  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 ek olaj
  • 1 tk őrölt piros paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 50 dkg csirkemellfilé
  • bors
  • 3,5 dl víz
  • 1 ek rizsliszt
  • 2 ek laktózmentes tejföl
  • A nokedlihez:
  • 4 db tojás
  • 1 tk só
  • 34 dkg rizsliszt
  • kb. 5 dl víz
  • kevés olaj

Elkészítés

    1. A megtisztított, apróra vágott vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk, majd a tűzről lehúzzuk, az őrölt pirospaprikával megszórjuk, elkeverjük. A felkockázott paradicsomot és paprikát hozzáadjuk, visszatesszük a tűzre, és az egészet összepároljuk.
    2. Ha már levet eresztett, a felkockázott csirkemellet is beletesszük, sózzuk, borsozzuk, a vízzel felöntjük, és a húst fedő alatt puhára főzzük, kb. 30 perc alatt. Csirkemellel szárazabblesz a végeredmény, aki a szaftosabb húst kedveli, csirkecombbal készítse, csak akkor valamivel tovább kell főzni.
    3. A rizslisztet a tejföllel egy kis tálban kikeverjük, a pörkölt levéből néhány kanállal hozzáadunk, majd a pörköltet behabarjuk vele.
    4. A nokedlihez a tojást a sóval, a rizsliszttel és a vízzel kikeverjük, majd nokedliszaggató segítségével forró, sós vízbe szaggatjuk. Pár percig főzzük, aztán leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, és egy serpenyőben felhevített olajon átforgatjuk, hogy a nokedliszemek ne tapadjanak össze. A kész csirkepaprikást a nokedlivel tálaljuk.

      Változatok paprikásra >>> 

      GLUTÉNMENTES FINOMSÁGOK >>> 

Megjegyzés

A recept Kiss Dóri: Glutén- és laktózmentes alapszakácskönyvében megtalálható! (BOOOK kiadó, 5490 Ft)

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin