Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Videó
Méltán vagyunk büszkék mi, magyarok a konyhánkra, hiszen nem sok finomabb étel van a világon egy tányér paprikás csirkénél, amely sűrű szafttal és omlós hússal csábít. Videón mutatjuk a receptet.
Cikk
A paprikás csirke nokedlivel és uborkasalátával vasárnapi ebédnek is fenséges étel. Egyes változatai némileg eltérnek egymástól, de a lényeg mindig az omlós hús és a sűrű, tejfölös szaft. Mutajuk a legjobb csirkepaprikás receptjeinket!
Fotó/Videó: Horváth András
A tökéletes csirkepaprikás két fő ismérve az omlós, szaftos hús, ami csak úgy leomlik a csontról, és a sűrű, már-már krémes szaft, amit a világon a legjobb tunkolni. Hogy ez az együttállás Gáspár Bea szerint hogyan valósítható meg, az kiderül a Bea konyhája következő részéből - miközben a tökéletes nokedliről is esik néhány szó.
Kard Sándorné
Török Zsuzsa
A nokedlivel és uborkasalátával vasárnapi ebédnek is fenséges étel. Egyes változatai némileg eltérnek egymástól, de a lényeg mindig az omlós hús és a sűrű tejfölös szaft.
Újra hétfő, újra TOP 10 kaja! Összeállításunkból megtudhatjátok, mik voltak azok a receptek, melyeket leginkább lekattintottatok, illetve kerestetek a Mindmegettén. Nagyot mentek a desszertek, ám valamennyire azért sikerült kitűnnie néhány szuperfinom főételnek is.
Baloghné Kele Judith
Új sorozatunkban celebek ragadnak fakanalat, hogy bebizonyítsák, a konyhában is megállják a helyüket. A mai részben Schobert Norbert, fitneszguru készíti el egyik kedvenc fogását, a csirkepaprikást egy kis vörösborral felturbózva. Mutatjuk a végeredményt!
Tóth Viktória
Unod már a vasárnapi rántott húst? Elég volt a húslevesből? Kipróbálnál valami újat, de nincs ötleted? Csak semmi pánik! Sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy baráti társaságra főztök.
A nokedli az egyik legkedveltebb köret. Kiadós, laktató étel, ami nélkül elképzelhetetlen a pörkölt, a gombapaprikás, vagy a bakonyi. Válogatásunkban összegyűjtöttük, mik azok az ételek, amelyekhez ugyan passzolhat a tészta, a rizs, vagy a krumpli is, de mégis csak nokedlivel a legfinomabbak.
Nincs olyan elrontott étel, amit ne lehetne feljavítani egy nagyobb dózis tejföllel - tartja a mondás, amit mi azzal egészítenénk ki: van olyan étel, ami viszont tökéletesen élvezhetetlen tejföl nélkül! Ezekből szedtünk össze nektek egy csokorra valót.
Klock Eszter
Ha te is azok közé tartozol, akik úgy gondolják, a csirkének nagyon jót tesz, ha nyakon öntjük egy kis tejföllel, akkor a következő válogatásban biztosan találsz fogadra való menüt. Olyan tejfölös-csirkés recepteket gyűjtöttünk össze, amik nem csak isteni finomak, de olyan egyszerűek, hogy a kezdők is könnyedén el tudják őket készíteni. Nálatok melyik a kedvenc?
A pörkölt annyira alapétel, hogy talán a kezdő szakácsok között sincs is olyan, aki ne tudná elkészteni, legalább az alapot. A forró zsiradék-hagyma-pirospaprika hármasára mehet aztán bármi, a bármilyen hústól az egészen az apróra vágott tojáson vagy a zöldborsón át, a szejtánig. Mutatunk 11 isteni variációt erre a jolly joker magyar klasszikusra!
Hajdu István László
Unod minden vasárnap a hagyományos rántott húst sütögetni? Próbálj ki valami mást! Sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök! A receptek között a szárnyas-, a hal- és a sertéshúskedvelők is megtalálják a kedvencüket, de a tésztaimádók, az egytálétel-rajongók és a vegetáriánusok találnak köztük kedvükre valót!
Unod minden vasárnap a hagyományos rántott húst sütögetni? Próbálj ki valami mást! Sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök! A receptek között a szárnyas-, a marha-, hal- és a sertéshúskedvelők is megtalálják a kedvencüket, de a tésztaimádók és a vegetáriánusok találnak köztük kedvükre valót!
KOCSIS BÁLINT
Till Attila
Gulyás, lángos, pálinka - a legtöbb külföldinek ez ugrik be a magyar gasztronómiáról. De vajon ismernek más fogásokat is? És meg is kóstolták őket? A Szigeten utánajártunk!