Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pálinka– és Kolbászfesztivál a Várban

2007-ben már második alkalommal kóstolhatjuk meg a világhírű magyar pálinkákat, és az ízélményeket fokozva idén egy másik hungarikumnak számító hazai termék is megjelenik a kiállítók között: a legkiválóbb magyar kolbászkészítők a fesztiválra igazi különlegességekkel várják az ínyenceket!

Az első Pálinka- és Kolbászfesztiválnak a főváros talán legszebb helyszíne, a Budai Várnegyed Savoyai terasza ad otthont. A korábbi pálinkafesztiválokhoz hasonlóan idén is nagy volt az érdeklődés a gyártók között, a szervezők azonban a hely szűke miatt kénytelenek voltak limitálni a létszámot, így kizárólag a legjobb tizenöt pálinkafőzde, és a legkülönlegesebb tíz kolbászkészítő mutathatja be portékáit.


 
A gasztronómiai élményeken túl számos zenei rendezvény biztosítja majd a fesztiváli hangulatot. A zenei programban idén az utcazenéé lesz a főszerep, ám koncertet ad Váczi Eszter és Palya Bea is. Mindennap a Veszprémi Utcazenei Kavalkád legjobb fellépői, szakmai- és közönségdíjas zenekarai szórakoztatják a Budavári Pálinka – és Kolbászfesztivál résztvevőit. 

Esti programok a nagyszínpadon:

Október 5. péntek
  • Váczi Eszter és a Szörp
  • Cool Miners
Október 6. szombat
  • Vujicsics Zenekar
  • Sündörgő Zenekar
  • Palya Bea
Október 7. vasárnap
  • Utcazene egész nap

 

A kultúrált és mértékletes alkoholfogyasztás, illetve a különleges ízek elkötelezett híveiként sok szeretettel várnak mindenkit a szervezők a Budapesti Pálinka– és Kolbászfesztiválra!

Ezek is érdekelhetnek