Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Palacsinta csokoládéval, mogyoróval

MME MME
5/5
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az alaprecept szerint elkészítjük a csúsztatott palacsinta tésztáját. A töltelékhez az őrölt mogyorót összekeverjük a porcukorral. Elkezdjük sütni a palacsintákat. Nem túl forró, kivajazott vagy olajozott palacsintasütőbe tesszünk egy merőkanálnyi masszát (kb. 4-5 mm vastag tészalapokat kell kapnunk), megsütjük az egyik oldalát. Tálra csúsztatjuk, és megkenjük lekvárral. A következő palacsintát is megsütjük, amikor kész, a lekvárosra csúsztatjuk, és megszórjuk a cukros mogyoróval. A következő rétegre csokoládét reszelünk. A rétegezést ismételjük, amíg elfogy a tészta. A tetejére reszelt csokoládé kerüljön. Szeletelve tálaljuk. Adhatunk mellé vaníiliaöntetet vagy tejszínhabot is.

Megjegyzés

Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 525 kcal

Ez a recept a Kiskegyed Konyhája receptmagazinban jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek