Elkészítés: Az alaprecept szerint elkészítjük a csúsztatott palacsinta tésztáját. A töltelékhez az őrölt mogyorót összekeverjük a porcukorral. Elkezdjük sütni a palacsintákat. Nem túl forró, kivajazott vagy olajozott palacsintasütőbe tesszünk egy merőkanálnyi masszát (kb. 4-5 mm vastag tészalapokat kell kapnunk), megsütjük az egyik oldalát. Tálra csúsztatjuk, és megkenjük lekvárral. A következő palacsintát is megsütjük, amikor kész, a lekvárosra csúsztatjuk, és megszórjuk a cukros mogyoróval. A következő rétegre csokoládét reszelünk. A rétegezést ismételjük, amíg elfogy a tészta. A tetejére reszelt csokoládé kerüljön. Szeletelve tálaljuk. Adhatunk mellé vaníiliaöntetet vagy tejszínhabot is.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre