Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Padlizsántekercs paradicsomos raguval

Hozzávalók

  • 2 db padlizsán
  • 5 ek olívaolaj
  • 40 dkg darált hús
  • 15 dkg spenót
  • frissen őrölt bors
  • 15 dkg feta sajt
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 80 dkg konzerv paradicsom
  • 1 ek provence-i fűszerkeverék
  • 1 csipet cukor
  • 8 dkg reszelt sajt

Elkészítés

    1. A padlizsánt meghámozzuk, hosszában felszeleteljük, és besózzuk. 10 percig állni hagyjuk, majd konyhai papírtörlővel felitatjuk róla a folyadékot. 2 evőkanál felforrósított olajon megpirítjuk, majd konyhai papírtörlőre szedjük és hagyjuk kihűlni.
    2. További 2 ek olajat felhevítünk, és a darált húst fehéredésig sütjük rajta. Hozzáadjuk a spenótot, és néhány percig együtt pároljuk. Megsózzuk és megborsozzuk, majd levesszük a tűzről. Ha kihűlt, hozzámorzsoljuk a feta sajtot.
    3. A kétféle hagymát felaprítjuk, és a maradék olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáöntjük a paradicsom konzervet, sóval, borssal és aprovence-i fűszerkeverékkel ízesítjük. 10 percig főzzük, majd belekeverjük a cukrot is.
    4. Elosztjuk a spenótos húst a padlizsánszeleteken, majd feltekerjük őket. Tepsibe fektetjük a tekercseket, alájuk öntjük a paradicsom szószt, és megszórjuk őket a reszelt sajttal. 190 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.

      A legjobb padlizsános receptek >>> 

      Feta sajtos finomságok >>> 

      Spenótos receptek >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek