Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pácolt lazac fehérboros-bazsalikomos mártással

MME MME
5/5
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 60 dkg lazacfilé
  • 2 evőkanál magos mustár
  • 1 evőkanál vágott petrezselyem
  • 1 szál sárgarépa
  • 2 kicsi cukkini
  • 15 dkg brokkoli
  • 3 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 15 dkg fagyasztott leveles tészta
  • A fehérboros, bazsalikomos mártáshoz:
  • 4 evőkanál tejszínes krémsajt
  • 1/2 dl tejszín
  • 1/2 dl fehérbor
  • 2 teáskanál vágott friss bazsalikomlevél
  • A sütéshez:
  • 3 evőkanál olaj
  • A díszítéshez:
  • 1 citrom

Elkészítés

Előkészítés: Ha a hal bőrős, akkor lebőrözzük, és felszeleteljük. A mustárt és a petrezselymet összekeverjük, bekenjük vele a halat, és a hűtőben pihentetjük egy napot. A zöldségeket értelemszerűen megtisztítjuk, megmossuk.

Elkészítés: Másnap a zöldségeket értelemszerűen megtisztítjuk, megmossuk. A répát, a cukkinit felkarikázzuk, a brokkolit rózsákra szedjük. Minden zöldséget megfőzünk sós forró vízben, ügyelve arra, nehogy szétfőjenek. Amikor megfőttek, vajon átforgatjuk, és megsózzuk. Ezt adjuk majd a hal mellé. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A szobahőmérsékleten felengedett tésztát kinyújtjuk 2-3 mm vastagra, és lekenjük a felvert tojással. A sütőben pirosra sütjük.

A fehérboros, bazsalikomos mártás
A krémsajtot összeforraljuk a tejszínnel, a borral és a bazsalikommal. Ízlés szerint sózzuk, megszórjuk őrölt fehér borssal. A halat megsózzuk, és kevés olajban kíméletesen megsütjük, majd rátesszük a kisült tésztára. Mellétesszük a zöldségeket és a mártást, tálaláskor szeletelt citrommal díszítjük.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: másnap
1 adag: 564 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek