Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Pacalpörkölt körömmel

default user icon
4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 kg felcsíkozott konyhakész pacal
  • 1 kg sertés első láb (lehetőleg perzselt)
  • 25 dkg zsír
  • 30 dkg vörös hagyma
  • 3 gerezd fok hagyma
  • 3-6 db paradicsompaprika vagy érett zöldpaprika
  • 3 db paradicsom
  • rózsapaprika
  • piros arany
  • őrölt bors
  • őrölt köménymag
  • morzsolt majoránna
  • 2 l erőleves

Elkészítés

    Elkészítés: A megtisztított, felcsíkozott, konyhakész pacalt gondosan átmossuk, az első lábakat - ha szükséges - gáz felett megperzseljük, majd többször váltott ecetes vízben megtisztítjuk, végül hideg vízben átmossuk, és bárddal vagy fűrésszel feldaraboljuk.

    Készítsünk fel pörköltalapot (öntöttvas lábasban vagy bográcsban): a zsírban pároljuk meg a vöröshagymát, a rózsapaprikát, majd adjuk hozzá a körmöt, a fokhagymát, a paradicsompaprikát és paradicsomot. Az egészet pirítsuk át, és öntsünk rá annyi erőlevest, amennyi éppen ellepi.

    Többszöri keverés és rázogatás közben félpuhára főzzük a körmöt, hozzáadjuk a pacalt és a fűszereket, majd készre főzzük.

    Az elpárolgó levet nem feltétlenül szükséges pótolni, de aki levesesebben szereti, az még öntsön hozzá erőlevest.

    Főtt burgonyával és ecetes paprikával tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin