Elkészítés: A lábas alján az apróra vágott füstölt szalonna zsírját kiolvasztjuk, a szalonnát félretesszük és rádobjuk a megtisztított, valamint finomra vágott vöröshagymát. Néhány percig kevergetve pirítjuk, majd a tűzről lehúzva belekeverjük a 3 cm nagyságúra darabolt húst (a hártyákat leszedjük darabolás közben). Majd addig sütjük, kevergetjük, míg kéreg nem képződik a húson.
Ezután rátesszük a pirospaprikát, a köménymagot és a sót.
Azonnal ráöntünk pár evőkanál vizet. Majd hozzáadjuk a megmosott, kicsumázott és felszeletelt zöldpaprikát, valamint az összezúzott fokhagymát. Ha a levét elfővi, apránként kevés forró vízzel pótoljuk.
Mielőtt egészen elkészülne, beletesszük a megmosott és karikára vágott, lehéjazott paradicsomot is és a vörösbort, és készre pároljuk.
Tarhonyával vagy főtt burgonyával tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre