Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Oroszkrémtorta, ahogy Kautz készíti

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók egy 27 cm-es tortához:
  • A piskótához:
  • 10 db tojás
  • 20 dkg finomliszt
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 5 dl tej
  • 5 dkg vaníliás pudingpor
  • 10 dkg kristálycukor
  • 5 dkg vaníliás cukor
  • 4 dl növényi tejszín
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag zselatin
  • 1 doboz őszibarackbefőtt
  • A díszítéshez:
  • tejszínhab
  • őszibarack szeletelve

Elkészítés

Elkészítés: A piskótához a lisztet elkeverjük a sütőporral és átszitáljuk. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukor felével kemény habbá verjük. A sárgáját a maradék cukorral kihabosítjuk, és óvatosan a fehérjéhez adjuk. Apránként hozzákeverjük az átszitált lisztet, majd a masszát sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük. Ha megsült a piskóta, a formát körbevágjuk, levesszük a karikát és a forma alját is. A tortánkat kihűlés után 3 lapba vágjuk.

A krémhez a tejjel és a cukorral megfőzzük a pudingport, és hagyjuk kihűlni. A zselatint 1 deci vízben felforraljuk /mikróban vagy gőzfürdőn, hogy ne égjen le/.

A tejszínt kemény habbá verjük. A kihűlt pudingot botmixerrel átkeverjük, és a kihűlt, de még folyós zselatinnal együtt a tejszínhabhoz adjuk.

Az őszibarackbefőttet leszűrjük, 3-4 darabot félreteszünk a díszítéshez, a többit apró kockákra vágjuk.

Az alsó piskótalapot megkenjük a krém harmadával és megszórjuk az összevágott barack felével. Rátesszük a második lapot, megkenjük krémmel, és rászórjuk a maradék barackot. Ráhelyezzük a felső lapot és lekenjük a tetejét és körben az oldalát a maradék krémmel.

Külön felvert tejszínhabbal és őszibarackszeletekkel díszítettem. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Megjegyzés

A receptet Mikus Melindától kaptam. A recept eredetije itt található: http://sutik-es-szatyrok.blogspot.hu/2013/10/oroszkrem-torta. - kautz1009

Ezek is érdekelhetnek