Omlós bukta

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 3 dl tej
  • 4 tojássárga
  • 10 dkg margarin + 5 dkg a kenéshez
  • 15 dkg cukor
  • pici só
  • 7,5 dkg élesztő
  • 75 dkg liszt
  • 1 nagyon nagy krumpli

Elkészítés

    Elkészítés: A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk, puhára főzzük, majd leszűrjük és pürésítjük. Az élesztőt felfuttatjuk a cukorral és a tejjel, majd az összes hozzávalóból tésztát gyúrunk. Nyugalom, itt még picit ragacsos lesz!

    Meleg víz fölé helyezett tálban 30 percet letakarva kelesztjük, majd átgyúrjuk erősen lisztezett felületen. Ezután kinyújtjuk kb. 1 cm-esre, 8x8 cm-es kockákra vágjuk, és megtöltjük tetszőleges, ízlésünknek megfelelő töltelékkel (lekvár, túró, csoki, puding stb.). Alaposan összenyomkodjuk, hogy ne tudjon kifolyni.

    A batyukat az összeillesztéssel lefelé kiolajozott, magas oldalú tepsibe tesszük úgy, hogy minden batyut külön megkenünk olvasztott margarinnal, hagyjuk így még fél órát kelni, majd a tetejét megkenjük tojássárgájával (eközben már a sütő melegszik), majd 30-35 perc alatt, alsó-felső sütéssel barnára sütjük, közepes lángon.

    A sütőből kivéve a bukták tetejét édes tejjel gazdagon megkenjük, konyharuhával letakarjuk kihűlésig, majd sütis dobozba tesszük. Másnap is finom!

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Mikoláné Balogh Rózsa 3 évvel ezelőtt
Nagyon köszönöm, minden jót kívánok!
Tóth-Fodor Krisztina 3 évvel ezelőtt
Szia. Mind a 4 kell a tésztába, én 180 fokon sütöm. Addig süsd még szép barna nem lesz a teteje. :) Jó étvágyat. :)
Mikoláné Balogh Rózsa 3 évvel ezelőtt
Mind a 4 tojássárgája kell a tésztába, vagy ebből a bukták tetejére is jusson? Hány fokon kell sütni?

Hasonló Receptek

Magazin