Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Omlós bukta

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Omlós bukta

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 24
  • Elküldve: 2

Hozzávalók:

  • 3 dl tej
  • 4 tojássárga
  • 10 dkg margarin + 5 dkg a kenéshez
  • 15 dkg cukor
  • pici só
  • 7,5 dkg élesztő
  • 75 dkg liszt
  • 1 nagyon nagy krumpli

Elkészítés:

A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk, puhára főzzük, majd leszűrjük és pürésítjük. Az élesztőt felfuttatjuk a cukorral és a tejjel, majd az összes hozzávalóból tésztát gyúrunk. Nyugalom, itt még picit ragacsos lesz!

Meleg víz fölé helyezett tálban 30 percet letakarva kelesztjük, majd átgyúrjuk erősen lisztezett felületen. Ezután kinyújtjuk kb. 1 cm-esre, 8x8 cm-es kockákra vágjuk, és megtöltjük tetszőleges, ízlésünknek megfelelő töltelékkel (lekvár, túró, csoki, puding stb.). Alaposan összenyomkodjuk, hogy ne tudjon kifolyni.

A batyukat az összeillesztéssel lefelé kiolajozott, magas oldalú tepsibe tesszük úgy, hogy minden batyut külön megkenünk olvasztott margarinnal, hagyjuk így még fél órát kelni, majd a tetejét megkenjük tojássárgájával (eközben már a sütő melegszik), majd 30-35 perc alatt, alsó-felső sütéssel barnára sütjük, közepes lángon.

A sütőből kivéve a bukták tetejét édes tejjel gazdagon megkenjük, konyharuhával letakarjuk kihűlésig, majd sütis dobozba tesszük. Másnap is finom!

Megjegyzés:

Én ügyetlen vagyok sütik terén, de ez nagyon jó recept! Ajánlom!

A receptet és a fotót Krisztinka80 küldte. Köszönjük!



Krisztinka80 receptjeiből:
Harcsapaprikás túrós csuszával II.
Omlós bukta
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 3 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2012. szeptember 24. (hétfő) 09:07
    Nagyon köszönöm, minden jót kívánok!
Receptválogatás
Tartalmas téli egytálételek
Télen kell a kalória, és jólesik a meleg is, amíg a finom egytálétel készül... Káposztával, almával, babbal, füstölt hússal... Hmmm...
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Törökméz házilag Törökméz házilag
Aszalt szilvával és almával rakott csirkemell Aszalt szilvával és almával rakott csirkemell
Bögrés almás kevert süti Bögrés almás kevert süti
Hólabda süti Hólabda süti
Zöldséges csirkeleves tésztával Zöldséges csirkeleves tésztával
Tejszínes-kapros tökfőzelék csirkemellcsíkokkal Tejszínes-kapros tökfőzelék csirkemellcsíkokkal
Gyümölcssaláta édes tejföllel Gyümölcssaláta édes tejföllel
Vörösboros gombapaprikás tésztával Vörösboros gombapaprikás tésztával
Pikáns ragacsos csirkeszárnyak (gluténmentes) Pikáns ragacsos csirkeszárnyak (gluténmentes)
Rántott csirkemell sonkával és fokhagymás krémsajttal töltve Rántott csirkemell sonkával és fokhagymás krémsajttal töltve
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123512_osi-gabona-110.jpg Ősi gabonák

Egyre több ősi gabona tűnik fel manapság az ismeretlenből. Míg a kilencvenes években a tönkölybúza jótékony hatásait ismertük…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123497_low-carb-110.jpg Low carb, a szénhidrátszegény diéta

A csökkentett szénhidrátbevitelen alapuló diéta vagy életmód látványos és biztos fogyást ígér, viszonylag egyszerűen…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123490_voroscurry-110.jpg Vörös zöldségcurry – nem csak diétázóknak

Az indiai-brit együttműködésben világkarriert befutott curry fantasztikus fogás – nem csupán igen sokféleképp variálható,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/117000/117269_egyensuly-teszta-110.jpg Egyensúlytészta, az alapsütemény

Uzsonnák és piknikek megbízható desszertje, kezdő háziasszonyok biztos piskótája, jó süteményalap, ám magában is remek édesség az…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123480_rosti-110.jpg A röstiről és más krumplilepényekről

A krumplilepény igazán olcsó és egyszerű étel, reggelire, vacsorára ideális, de még a főfogás mellé kínált körteként is…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/115000/115918_hurka-110.jpg Hurka kolbásszal

A hurka igen régóta jelen van az egyetemes gasztronómiában. Nem is csoda, hiszen egy olyan ételről van szó, amely segítségével…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123471_zoldseges-110.jpg Zöldségözön januárra

Először is nagyon boldog új évet kívánok Mindenkinek! Remélem, idén is velem tartotok, igyekszem kitenni magamért, és finomabbnál…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123463_zoldturmix-110.jpg Zöld turmix, a vitaminbomba

A téli hónapokban sokszor érezzük úgy, hogy kevés napfényhez, kevés zöldséghez, gyümölcshöz jut a szervezetünk. A napfény…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept