Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Omlós bukta

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Omlós bukta

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 24
  • Elküldve: 2

Hozzávalók:

  • 3 dl tej
  • 4 tojássárga
  • 10 dkg \"Vénusz sütőmargarin + 5 dkg a kenéshez
  • 15 dkg cukor
  • pici só
  • 7,5 dkg élesztő
  • 75 dkg liszt
  • 1 nagyon nagy krumpli

Elkészítés:

A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk, puhára főzzük, majd leszűrjük és pürésítjük. Az élesztőt felfuttatjuk a cukorral és a tejjel, majd az összes hozzávalóból tésztát gyúrunk. Nyugalom, itt még picit ragacsos lesz!

Meleg víz fölé helyezett tálban 30 percet letakarva kelesztjük, majd átgyúrjuk erősen lisztezett felületen. Ezután kinyújtjuk kb. 1 cm-esre, 8x8 cm-es kockákra vágjuk, és megtöltjük tetszőleges, ízlésünknek megfelelő töltelékkel (lekvár, túró, csoki, puding stb.). Alaposan összenyomkodjuk, hogy ne tudjon kifolyni.

A batyukat az összeillesztéssel lefelé kiolajozott, magas oldalú tepsibe tesszük úgy, hogy minden batyut külön megkenünk olvasztott margarinnal, hagyjuk így még fél órát kelni, majd a tetejét megkenjük tojássárgájával (eközben már a sütő melegszik), majd 30-35 perc alatt, alsó-felső sütéssel barnára sütjük, közepes lángon.

A sütőből kivéve a bukták tetejét édes tejjel gazdagon megkenjük, konyharuhával letakarjuk kihűlésig, majd sütis dobozba tesszük. Másnap is finom!

Megjegyzés:

Én ügyetlen vagyok sütik terén, de ez nagyon jó recept! Ajánlom!

A receptet és a fotót Krisztinka80 küldte. Köszönjük!

Krisztinka80 receptjeiből:
Harcsapaprikás túrós csuszával II.
Omlós bukta
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 3 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2012. szeptember 24. (hétfő) 09:07
    Nagyon köszönöm, minden jót kívánok!
Receptválogatás
Adventi sütemények
Közeleg a karácsony, érdemes kitalálni, milyen adventi sütik kerüljenek az asztalra. Válogass adventi süteményreceptjeink közül!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Snickers szelet házilag Snickers szelet házilag
Erdélyi mézes krémes Erdélyi mézes krémes
Monte Carlo keksz Monte Carlo keksz
Narancsos töltött linzer Narancsos töltött linzer
Diós linzerkoszorú Diós linzerkoszorú
Marcipános-kókuszhabos linzer Marcipános-kókuszhabos linzer
Tulipános kalács Tulipános kalács
Duplacsokis-mandulás bonbon Duplacsokis-mandulás bonbon
Raffaello-torta III. Raffaello-torta III.
Kávés kókuszgolyó II. Kávés kókuszgolyó II.
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123357_karacsonyi-desszert-110.jpg 5+1 kihagyhatatlan karácsonyi desszert

Ahogy közelednek az ünnepek, még azok is receptvadászatra indulnak, akiknek az év nagy részében viszonylag kevés idejük jut a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123342_tejszines-110.jpg Tejszínesen, gazdagon

A tejszín megkerülhetetlen alapanyaga sok süteményünknek, desszertünknek, de a konyhai feladatoknak nem csak ebben a szűk körében…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123334_makos-zserbo-110.jpg Keksz-kavalkád és a mákos zserbó

Mindenekelőtt egy kis magyarázattal tartozom, hogy eltűntem több mint két hétre. Az ok természetesen prózai: úgy megszaporodtak…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/111000/111629_karacsonyi-menu-110.jpg Karácsonyi menük – mindenféle módon

Sokfélék vagyunk, mindenki mást és mást szeret. És igen, a karácsony is mindenkinek mást jelent. Az biztos, hogy mindannyian…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/115000/115145_truffel-110.jpg Saját készítésű bonbon, praliné, trüffel

A legszebb ajándék, amit a két kezünkkel alkotunk. Ahelyett, hogy megvennénk valamelyik sablondesszertet, rokonaink, barátaink…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123322_linzerkarika-110.jpg Linzerkarika téli álomkivitelben

Ha az aprósütemények egyik nagy favoritját, ugyanakkor a legnépszerűbbek egyikét kellene megnevezni, nagy valószínűséggel a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123306_csok-110.jpg Csókok, puszik, puszedlik

Apró, kerek, édes, könnyű, omlós vagy épp roppanós – ellenállhatatlan és egy falatra bekapható. Ez a csók vagy más néven…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123329_laktozmentes-110.jpg Laktózérzékenység? Főzz laktózmentes tejjel az egész családnak!

Ha a Te családodban is van laktózérzékeny, biztosan elgondolkodtál már azon, főzhetsz-e neki madártejet vagy más tejes desszertet…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept