Elkészítés: A krumplit alufóliába csomagoltam, és nagyjából 40 perc alatt a sütőben megsütöttem. Hűlni hagytam, majd meghámoztam, nagyjából 1 cm-esre kockáztam.
A spárgák fás szárait letörtem, meghámoztam, 2 cm-esre daraboltam, sóval, cukorral és citromlével ízesített vízben 5-6 perc alatt roppanósra főztem, leszűrtem, hűlni hagytam.
A kígyóuborka héját széles csíkokban eltávolítottam, néhány helyen azonban meghagytam. Az olívát kimagoztam, félbevágtam, a nagyszemű kaprikat elfeleztem. A csemegeuborkát egészen apró kockákra vagdostam.
A joghurtot, a tejfölt, a majonézt tálba kanalaztam, sóval, borssal, az aprított petrezselyemmel és rozmaringgal fűszereztem, és alaposan elkevertem.
Minden egyéb előkészített összetevőt egy méretes salátástálra halmoztam, kissé átforgattam, majd az öntettel meglocsoltam. Tálalás előtt 1 órát pihentettem a frizsiderben.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre