Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Nyári krumplisaláta

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg fehér spárga + víz, só, cukor a spárga főzéséhez
  • 1 db nagyobb vagy 2 db kisebb kígyóuborka
  • 3-4 db apró csemegeuborka
  • 50 dkg lila krumpli (vagy újkrumpli)
  • 1 szűk maréknyi fekete olívabogyó
  • 1 szűk maréknyi kapribogyó
  • 1,5 dl natúr joghurt
  • 1,5 dl sovány tejföl
  • 2 evőkanál majonéz
  • 2 -3 ágacska friss rozmaring levelei apróra vagdosva
  • 1 csokor petrezselyemzöld finomra aprítva
  • 1/2 citrom leve
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

    Elkészítés: A krumplit alufóliába csomagoltam, és nagyjából 40 perc alatt a sütőben megsütöttem. Hűlni hagytam, majd meghámoztam, nagyjából 1 cm-esre kockáztam.

    A spárgák fás szárait letörtem, meghámoztam, 2 cm-esre daraboltam, sóval, cukorral és citromlével ízesített vízben 5-6 perc alatt roppanósra főztem, leszűrtem, hűlni hagytam.

    A kígyóuborka héját széles csíkokban eltávolítottam, néhány helyen azonban meghagytam. Az olívát kimagoztam, félbevágtam, a nagyszemű kaprikat elfeleztem. A csemegeuborkát egészen apró kockákra vagdostam.

    A joghurtot, a tejfölt, a majonézt tálba kanalaztam, sóval, borssal, az aprított petrezselyemmel és rozmaringgal fűszereztem, és alaposan elkevertem.

    Minden egyéb előkészített összetevőt egy méretes salátástálra halmoztam, kissé átforgattam, majd az öntettel meglocsoltam. Tálalás előtt 1 órát pihentettem a frizsiderben.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin