Elkészítés: A vízből és a cukorból szirupot főzünk, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Ekkor beletesszük a bodzavirágot, a szeletelt citromot, a citromsavat, és jól megkeverjük. Lefedve, szigorúan hűvös helyre (pincébe, kamrába, hűtőbe) tesszük, és időközönként megkevergetjük.
4 napi érlelés után fél kávéskanálnyi natrium-benzoátot keverünk bele, majd tisztára mosott, leszárított üvegekbe szűrjük. Hűvös helyen tároljuk.
A hígítási arány 1 rész bodzaszörp, 2 rész víz. Citromkarikával, szódával remek frissítő. Kevés fehérborral pedig bódító bodzafröccs! :)
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre