Nagyi csörögefánkja

Hozzávalók

  • 5-6 db tojássárgája
  • 100 g tejföl
  • 1 ek kristálycukor
  • 350 g liszt (+ a nyújtáshoz)
  • 1 csipet só
  • 200 ml olaj
  • porcukor (a szóráshoz)
  • szilvalekvár (a tálaláshoz)

Elkészítés

     

    1.

    Keverjük habosra a tojássárgájákat a tejföllel és a cukorral. Adjuk hozzá a lisztet, valamint a sót, és kézzel alaposan dolgozzuk össze. Ha túl kemény a tészta, egy kevés tejföllel lazíthatjuk.

    2.

    Liszttel meghintett felületen nyújtsuk ki kb. 2 mm vastag téglalappá, és pizza- vagy derelyevágóval szeljük fel 10 x 8 cm-es rombuszokra. Egy éles kés segítségével ejtsünk mindegyik közepén egy-egy kb. 2-2,5 cm hosszú bemetszést. Az egyik hosszanti csücsköt dugjuk át rajta, majd a két végét kissé húzzuk meg.

    3.

    Forrósítsuk fel az olajat, és adagonként süssük ki benne a fánkokat. Azután szedjük őket konyhai papírtörlőre, és még forrón szórjuk meg egy kevés porcukorral. Szilvalekvárral tálaljuk.

     

Még különlegesebb lesz a fánk, ha nem szilva-, hanem rumos baracklekvárral kínálod. Ehhez kis lángon melegítsd fel a lekvárt, és keverj hozzá egy kevés rumot vagy rumaromát. 
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin