Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mustáros-tejszínes csirkemáj

45 perc
egyszerű
megfizethető
3 adag

Elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk, az uborkát keskeny darabokra aprítjuk. A hagymát az étolajon megpirítjuk, hozzáadjuk a májat. Erős tűzön fehéredésig sütjük. Rátesszük a paprikakrémet, a borsot és a piros paprikát.
  2. A tejszínt a tejföllel, a mustárral és 1 dl vízzel simára keverjük, majd ráöntjük a májra. Az uborkát is hozzáadjuk. Fedő alatt, lassú tűznél 10 percet főzzük.
  3. A rizst megmossuk. A felhevített olajon kicsit megpirítjuk, majd a húsleves levével felöntjük, és fedő alatt, lassú tűzön főzzük. Amikor majdnem teljesen elfőtt a leve, 200 fokra melegített, de kikapcsolt sütőbe tesszük. Itt szépen megduzzadnak a rizsszemek. 

    CSIRKEMÁJ - KIADÓSAN, VÁLTOZATOSAN, FINOMAN >>>

    MI LEGYEN A VACSORA? GYORS TEJSZÍNES-MUSTÁROS CSIRKE - VIDEÓ! >>>

    HÉTVÉGI MENÜ FILLÉREKBŐL: HÁROMFOGÁSOS EBÉD, AMI A PÉNZTÁRCÁDAT SEM TERHELI! >>> 

Megjegyzés

Gyors,finom ebéd a forró napokra. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek