Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mogyorós-narancsos ünnepi csokis sütemény

default user icon
1

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 30 dkg vaj
  • 12,5 dkg étcsokoládé
  • 8 tojás
  • 34 dkg kristálycukor
  • 6 dkg finomliszt
  • 1,5 dkg kakaópor
  • 11,5 dkg aprított dió
  • A tészta megkenéséhez:
  • narancslekvár
  • A mogyorós krémhez:
  • 2 kanál mogyorópraliné
  • 7,5 dkg tejcsokoládé
  • 7,5 dkg édes ostya
  • A csokis-narancsos krémhez:
  • 1 dl narancslé
  • 5 dkg kristálycukor
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 25 dkg tejcsokoládé
  • 0,6 dl tejszín
  • 2 tojássárgája
  • 1,3 dkg vaj
  • 3 dl tejszínhab
  • A tetejére:
  • 10 dkg étcsokoládé

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztához az olvasztott vajat elkeverjük az olvasztott étcsokoládéval, a tojásfehérjét és a sárgáját külön-külön kemény habbá verjük a cukorral, és az egészet összekeverjük a liszttel, a kakaóporral és az aprított dióval.

    A tésztát kivajazott, liszttel beszórt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük. Ha kihűlt, lekenjük az előzőleg felforrósított narancslekvárral.

    A mogyorós krémhez a pralinét a vízgőzben felolvasztott csokoládéval és az összetört ostyával elkeverjük, és a tésztára kenjük.

    A narancsos krémhez a narancslét a cukorral felforraljuk. Az étcsokoládét a tejcsokoládéval megolvasztjuk, hozzáadjuk a forró tejszínt, jól elkeverjük, majd belekeverjük a tojássárgáját, a vajat és a cukros narancslevet. Ezután lehűtjük.

    Belekeverjük a tejszínhabot, és az
    így elkészült narancsos krémet a mogyorós krém tetejére kenjük.

    2-3 órára hűtőszekrénybe tesszük.

    A tetejét olvasztott étcsokoládéval vonjuk be.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

fanett5
Szia! Mekkora tepsibe való?

Hasonló Receptek

Magazin