Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ez történik a testeddel, ha rendszeresen megiszod a kovászos uborka levét!

default user icon
MME
A kánikulai napokon két dolgot érdemes tennünk: a vízparton heverészni és kovászos uborkát készíteni. És ha elkészült, hidegen mind megenni, a hátramaradt levet pedig nem kiönteni – meginni! Ennél egészségesebb dolog ugyanis kevés van!

A kovászos uborka a nyár egyik legfontosabb kelléke, lehűtve igazi csemege. A leve azonban legtöbbször a mosogatóban végzi, holott az erjesztéssel készülő savanyúságnak minden jótékony hatását koncentráltan tartalmazza. Nézzük, mi mindenre lehet jó hatással, ha rendszeresen megisszuk a kovászos uborka levét!


Erősíti az immunrendszert

Azzal, hogy a bélflóra egészséges működését támogatja, a kovászos uborka leve az immunrendszert is támogatja, hiszen kutatások bizonyítják, hogy a bélflóránk az egész immunrendszerünk működésére kihat – így ha ott minden rendben van, könnyebben le tudjuk küzdeni a betegségeket.

Segít a fogyásban

Rendkívül alacsony kalóriatartalma miatt még a legszigorúbb diéta alatt is korlátlan mennyiségű kovászos uborkát lehet fogyasztani, hiszen 100 grammban mindössze 11 kalória található. Emellett már a leve önmagában fogyasztva is felpörgeti az emésztést, segít a szervezetnek a megtisztulásban.

Jól jön edzés után

Gyulladáscsökkentő hatása mellett tanulmányok szerint görcsoldó hatása is van, emiatt izomgörcsök esetén kiváló segítség. Ha edzés után fogyasztod, a gyulladáscsökkentő hatásnak köszönhetően segít megelőzni az izomlázat. Azonban arra ügyelj, hogy megterhelő edzés után fél decinél ne igyál többet, mert nagyobb mennyiségben túl sok sót viszel be a szervezetedbe vele.

A házi készítésű fermentált nyári savanyúság további jótékony hatásairól a ripost.hu-n olvashatsz!

Ezek is érdekelhetnek

Friss