Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fehér, műanyag és minden pizzásdobozban ott van: tudod mi az?

Sokan talán már észre se vesszük és egy hirtelen mozdulattal kiszedjük a pizzáról, pedig jó okkal van ott az a pici fehér háromszög mindegyik pizzásdobozban. Most eláruljuk, mi célt szolgál!

Aki rendelt már pizzát, az biztosan találkozott azzal az apró, fehér, háromlábú műanyag háromszöggel, ami mindegyik pizzásdobozban megtalálható, méghozzá a pizza közepébe szúrva. Mire jó ez a műanyag háromszög? Minek van benne a dobozban? Ha hiszed, ha nem, jó okkal kerül bele a dobozba!

A kis fehér műanyagot hivatalosan pizza távtartónak hívják, és ahogy a neve is elárulja, arra szolgál, hogy megvédje a pizzát attól, hogy hozzáérjen a kartondoboz teteje és beleragadjon az ételbe. Ha nagyméretű pizzáról van szó, akkor előfordul, hogy egynél többet is tesznek a tésztára, nehogy szállítás közben a doboz teteje rányomódjon a rendelésünkre.

És azt tudod, miért négyszögletes a pizzásdoboz?

Léteznek ugyan különleges formájú pizzásdobozok, de a többség négyszögletű, és ennek meglehetősen egyszerű az oka. A négyzet alaprajzú dobozokat könnyebb legyártani, összehajtani és tárolni, mint az extrém formájú változatokat, sőt olcsóbb is a spéci kialakítású dobozoknál.

Így készül Szabi, a pék kemencés pizzája >>> 

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek

Friss