Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ezért négyzet alakú dobozban szállítják ki a pizzát

default user icon
MME
Lehet, hogy a te agyadon is átfutott már a kérdés: miért nem kör alakú a pizzás doboz? A válasz egyszerűbb, mint gondolnád!

Képzeld el, hogy péntek este van. Későn értél haza egy hosszú munkanap után, és már túl fáradt vagy ahhoz, hogy vacsorát főzz. Ekkor a telefonod után nyúlsz és rendelsz egy extra sajtos pizzát. Amikor megérkezik, kiveszed a négyzet alakú dobozból a háromszög alakú szeletekre vágott kör alakú pizzát - ekkor juthat eszedbe az égető kérdés, vajon mi az oka annak, hogy nem kör alakú dobozban érkezett házhoz a vacsora?

A négyzet alakú dobozok gyártása egyszerűbb

Bár létezik hatszög alakú pizzás doboz is, a legtöbb négyzet alakú, aminek az oka banálisabb, mint gondolnánk: a dobozok egy kartonlapból készülnek, amik négyzet vagy téglalap alakúra hajthatóak össze a legkönnyebben. A négyzet alakú forma továbbá jelentősen megkönnyíti a dobozok tárolását, nem utolsó sorban pedig olcsóbb is előállítani, mint a kör alakú dobozokat - írja a Mashed.

Létezik kör alakú pizzás doboz?

Egy John Harvey nevű atlantai férfi 2004-ben előállt a kerek pizzás doboz ötletével - azt állította, ebben kevésbé csúszkál a pizza, ráadásul tovább marad benne friss és ropogós. Azonban amikor megpróbálta eladni a termékkoncepciót a gyártóknak, nem járt sikerrel: úgy vélték, ez valóban izgalmas újítás, de nem szükségszerű és drágább is, így elutasították a javaslatát.

>>>Ha pizzareceptet keresel, EZEKKEL nem lőhetsz mellé!<<<

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss