Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mézeskalácstorta

75 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: 1: A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét 3 evőkanál hideg vízzel keményre verjük, a végén belerakjuk a cukrot. Hozzáadjuk a sárgákat, rászitáljuk a sütőporral, a kakaóval, a fűszerkeverékkel és keményítővel elkevert lisztet, összeforgatjuk. Kapcsos tortaformába öntjük a tésztát, és előmelegített sütőben 200 fokon 15 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.

2: A túrót a konyakkal és a mézzel ízesítjük. A beáztatott, majd kinyomkodott, feloldott zselatint a masszába dolgozzuk. Felverjük a tejszín felét 1 csomag vaníliás cukorral. Beleforgatjuk a szétmorzsolt mézeskalácsot és a durvára aprított csokoládét.

3: A piskótát 2 lapra vágjuk. Az alsót megkenjük lekvárral, a krémet kupolaszerűen ráhalmozzuk. A másik lapot ráborítjuk.

4: A maradék tejszínt felverjük a másik csomag vaníliás cukorral, bevonjuk vele a tortát, megszórjuk kakaóval, végül a rolettikkel díszítjük.

Megjegyzés

Ez az egyik kedvenc süteményem.
- sercipapa

Ezek is érdekelhetnek

Friss