Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mézes-narancsos csirkeszárnyak

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • személyenként 4-5 db csirkeszárny, amiről a végeit levágjuk
  • A szószhoz:
  • 2 evőkanál méz
  • 1 citrom leve
  • 2 narancs leve
  • 1 cm gyömbér reszelve
  • 4-5 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 3 evőkanál ketchup
  • őrölt színes bors ízlés szerint
  • 2 evőkanál sötét szójaszósz
  • 1 evőkanál Erős Pista
  • keményítő
  • szezámmag

Elkészítés

    Elkészítés: A csirkeszárnyakat enyhén besózzuk, és sütőben megsütjük.

    A szószt hozzávalóival együtt összefőzzük, majd étkezési keményítővel sűrítjük.

    A csirkeszárnyakat a szószban jól átforgatjuk, majd szezámmaggal megszórjuk, végül rizzsel tálaljuk.

Megjegyzés

Ez az étel csirkemell-falatkákból is elkészíthető. Akkor a mellet kockákra vágjuk, és úgy sütjük meg.

Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin