Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mézes-mogyorós madeleine

Hozzávalók

  • 7 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 11 dkg nádcukor
  • 1 rúd vanília
  • 1 ek méz
  • 7 dkg liszt
  • 5 dkg darált pirított mogyoró
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 db narancs lereszelt héja
  • 3 dkg mogyorókrém
  • porcukor

Elkészítés

    1. Olvasszuk meg a vajat, majd hagyjuk kihűlni.

    2. Amíg hűl, egy nagy tálban keverjük fehéredésig a tojást a cukorral és a vanília kikapart magjaival.

    3. Adjuk hozzá a mézet, a lisztet, a mogyorót, a fahéjat és a narancshéjat, majd az egészet keverjük simára.

    4. Forgassuk össze a vajat a mogyorókrémmel, majd ezt is keverjük a tésztához. Fedjük le, és tegyük a hűtőbe legalább 1 órára.

    5. Kanalazzuk a tésztát kivajazott formákba, és süssük a 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig.

    6. Hagyjuk a formában kihűlni, majd borítsuk ki, és porcukorral meghintve tálaljuk.

     

Megjegyzés

Dióbarna árnyalatok, finom textúrák és gazdag ízvilág jellemzi ezt a különleges, mégis egyszerűen elkészíthető süteményt.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin