Mexikói chilis bab

Hozzávalók

  • 1 db hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg darált pulykahús
  • 1 db hámozott paradicsom konzerv
  • 1 doboz vörösbabos-kukoricás konzerv
  • 1 doboz fehérbab konzerv
  • ketchup
  • piros arany
  • bors
  • paprika
  • chili
  • oregáno
  • olaj

Elkészítés

    1. A hagymát és a fokhagymákat megtisztítjuk, és apróra vágjuk (fokhagymanyomón átnyomjuk). Egy mélyebb lábasba olajat öntünk, felforrósítjuk, és a hagymákat megdinszteljük benne. Rátesszük a darált húst, megsózzuk, borsozzuk, paprikát, chilit, oreganót szórunk rá, és addig kevergetjük, amíg a hús ki nem fehéredik.
    2. Hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot és jócskán nyomunk mellé ketchup-ot és legalább 3-4 evőkanál piros aranyat. 25-30 percig rotyogtatjuk az egészet, ha szükséges, vizet öntünk hozzá, hogy jó szaftos legyen, és tovább fűszerezünk.
    3. Hozzáadjuk az alaposan lemosott vörös és a fehérbab konzervet,és az egészet jól összeforraljuk. Az a lényeg, hogy ne legyen túl híg a lé, de azért ne is álljon meg benne a kanál. A legvégén megkóstoljuk, és kedvünkre fűszerezhetjük még chilivel, sóval, borssal. Gerezdekre vágott főtt tojással és reszelt sajttal forrón tálaljuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Attila 2 évvel ezelőtt
Azt azért ugye mindenki tudja, hogy az eredeti chili még babot sem tartalmaz, gyakorlatilag egy darált húsból készülő baromi csípős marhapörkölt? :) A bab a 20. század elején került hozzá. Kukorica NINCS benne. Sehol. Egyedül a \"vegacsili\" tartalmaz, de az meg húst nem. A chilisbab ilyen elkészítési módja amúgy, hungarikum, a húsos-néhababos pörkölt egyedül Magyarországon változott kukoricás babfőzelékké :P
Debreczeni Mónika 2 évvel ezelőtt
Kiváló recept, nagyon finom volt.
Borbás Veronika 3 évvel ezelőtt
Nem vagyok valami nagy művész a konyhában, de ez nagyon jól sikerült, köszönöm a receptet!!
Tóth Viktória 3 évvel ezelőtt
megfőztem! Szuper lett. Igaz kifelejtettem a fehér babot, de nekem igy is izlett. Viszont nem kukoricás vörösbabot vettem hanem külön vörösbabot és kukoricát, és ez utobbiból beleraktam az egész konzervet szerintem ehhez a mennyiséghez nem sok.
Nagy Zoltán 4 évvel ezelőtt
Tiszteletem mindenkinek! Ma elkészítettem ezt az ételt. Szerintem nagyon finom lett. Köszönöm a receptet.(Nekem sajnos csak konzerv vörösbab jutott:D) Üdv,woockey69
berki ildiko 5 évvel ezelőtt
Nagyon - nagyon finom lett, még az én finnyás családomnak is bejött. Köszönöm, máskor is meg lepem Őket!
Andi 5 évvel ezelőtt
Köszönöm a receptet, nagyon gyorsan megvolt belőle az ebéd. Én 99%-ban megbízom Mirza receptjeiben, de persze mindenki úgy variálja, ahogy ízlése diktálja. Tudnám, mit kell ezen fennakadni, hogy miből tesz bele konzervet..... Örültem, hogy nem kell a régen megszokott por után kajtatnom, hanem meg tudom csinálni anélkül is, a gyerkőc mellett :) Éljen :) Mindenkinek jó étvágyat a saját verziójához, aztán akinek változtatni támad kedve, tegye bátran :)
Nyárasdy Rita 5 évvel ezelőtt
Tyűű,ma ez lesz az ebéd, ki is vettem a darált húst már a mélyhűtőből. Én a tojásról sem tudtam, nemhogy a sajtról. Mi rizzsel szoktuk enni.
Lőrinczy Lászlóé 6 évvel ezelőtt
Nagyon tetszik a bab minden hozzávalójával együtt. De én nagyon szerencsés helyzetben vagyok, mert egyáltalán nem kell konzervet használnom. Nálunk minden hozzávaló megterem a kertben - kivéve persze a sajtot - Ezt a receptet külön is köszönöm, mert idáig nem tudtam a sajatról. Köszike
Sasfalusi Miklós 6 évvel ezelőtt
Én szeretem a fűszeres, laktató ételeket! Mindjárt kipróbálom, az alap receptet, kicsit másképpen, szájam íze szerint. Fogom jelezni, hogyan sikerült!

Hasonló Receptek

Magazin