Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csilis bab klasszikusan

MME MME
75 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók
  • 40 dkg (darált) marhahús
  • 1 fej hagyma
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 tk őrölt római kömény
  • 1 gerezd fokhagyma
  • csili ízlés szerint
  • 1 kis üveg barna sör
  • bors
  • 1 doboz darabolt paradicsomkonzerv
  • 1 kocka étcsoki
  • bazsalikom
  • oregano
  • babérlevél
  • 1/2 rúd fahéj
  • 2 doboz babkonzerv (vörös)

Elkészítés

  1. A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk, és az olívaolajon kb. 5 perc alatt üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a marahahúst, az apróra vágott fokhagymát, a felkarikázott csilit és a római köményt. Megsózzuk, megborsozzuk, és fehéredésig pirítjuk a húst. Amikor a hús megpirult, felöntjük a barna sörrel, és ebben pároljuk tovább.
  2. Amikor a húsról elfőtt a barna sör, ráöntjük a paradicsomot, és hozzáadjuk az étcsokoládét.  Ízesítjük oregánóval, bazsalikommal, sóval, a babérlevéllel, valamint a fél rúd fahéjjal. Legalább egy órán át főzzük így, a fahéjat félidőben eltávolítjuk.
  3. Amikor jól összefőtt, hozzáadjuk a babkonzerveket, megkóstoljuk, ha szükséges, utánaízesítjük. Reszelt cheddarral és friss korianderrel kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek