Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Méteres kalács szelet

default user icon

Hozzávalók

  • A fehér piskótához:
  • 6 db tojás
  • 1 csipet só
  • 25 dkg cukor
  • 7 ek étolaj
  • 25 dkg liszt
  • 1/2 tk sütőpor
  • A kakaós piskótához:
  • 6 db tojás
  • 1 csipet só
  • 25 dkg cukor
  • 7 ek étolaj
  • 25 dkg liszt
  • 1/2 tk sütőpor
  • 2,5 dkg kakaópor
  • A krémhez:
  • 3 csomag pudingpor (puncsos)
  • 9 dl tej
  • 30 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • A csokimázhoz:
  • 4 kanál cukor
  • 3 kanál víz
  • 2 ek kakaópor
  • 10 dkg vaj

Elkészítés

    1. A tojások fehérjét felverjük a sóval, majd a cukrot hozzáadva kemény habbá verjük. A habbal óvatosan összeforgatjuk a sárgáját, majd az olajat, amivel szintén tovább keverjük, de csak addig, amíg a tojássárga és az étolaj teljesen elkeveredik a fehérjében.
    2. A lisztet és a sütőport elkeverjük, majd apránként a felvert habhoz adjuk (vigyázva arra, hogy a habot ne törjük össze). A piskótahabot sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd egyenletesen elsimítjuk. Előmelegített, 170 fokos sütőben kb. 10-12 perc alatt készre sütjük.
    3. A kakaós piskótát ugyanúgy készítjük el, mint a fehér piskótát.
    4. A krémhez a tejjel elkevert pudingport folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük. A vajat a porcukorral habosra keverjük, és a kihűlt pudinggal krémesre keverjük. Három részre osztjuk.
    5. Az elkészült piskóta lapokat egymásra rakjuk, majd félbe vágjuk így 4 db lapot kapunk. Ezután összeállítjuk a süteményt.
    6. A barna piskótalapot megkenjük a krémmel, majd rárakjuk a fehér piskótalapot,  és szintén megkenjük krémmel. A krém tetejére rakjuk a második barna lapot, ezt is megkenjük krémmel, végül rárakjuk a fehér piskótalapot.
    7. A csokimáz hozzávalóit összefőzzük, majd a vajat elkeverjük benne, végül bevonjuk a sütemény tetejét a csokimázzal.

    MÉTERES KALÁCSTORTA>>> 

    MÉTERES SÜTEMÉNY, AHOGY NAGYI CSINÁLTA>>> 

    HAGYOMÁNYOS MÉTERES SÜTEMÉNY>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin