Meggyes-túrós vargabéles

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 20 dkg száraz spagetti tészta
  • 30 dkg tehéntúró
  • 4 db tojás
  • 4 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 20 dkg meggy
  • A tepsi kenéséhez:
  • 1 ek vaj
  • A szóráshoz:
  • 2 tk zsemlemorzsa

Elkészítés

    1. A spagettit darabokra törjük, enyhén sós vízben kifőzzük. Vízzel leöblítjük, majd egy nagyobb tálba tesszük.
    2. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgákat a cukrokkal fehéredésig keverjük, majd hozzákeverjük az áttört túrót.
    3. Krémesre keverjük, hozzáadjuk a tejet, majd végül a keményre felvert tojáshabot, könnyed mozdulatokkal hozzákeverjük.
    4. A keveréket a spagettire öntötjük, összekeverjük, majd a 20x30 cm-es, magas falú, vajjal kikent és zsemlemórzsával megszórt tepsibe öntjük. Megszórjuk meggyel, és 200 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük.
    5. Sütés közben alufóliával betakarjuk, hogy a teteje meg ne égjen. A tepsiben hűlni hagyjuk, langyosan szeletelhetjük. Enyhén porcukorral megszórva kínáljuk. Jó étvágyat kívánok a finomsághoz!
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek

Magazin