Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggyes-tejszínes szelet

MME MME
75 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 6 evőkanál rétesliszt
  • 1 evőkanál kakaó
  • csokoládé
  • A töltelékhez:
  • 2 üveg (7 dl-es) meggybefőtt
  • kristálycukor
  • 4 csomag étkezési keményítő (kb. 160 g)
  • 250 g vaj
  • 500 ml habtejszín
  • 2 csomag habfixáló

Elkészítés

A tojássárgákat keverjük habosra 3 evőkanál kristálycukorral. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá a maradék cukorral, majd fokozatosan keverjük hozzá a tojássárgás masszához. Ehhez a keverékhez adjuk hozzá az átszitált lisztet és a kakaót.

A piskótatésztát öntsük egy tepsibe, és tegyük előmelegített sütőbe.
Villanysütőben 185 °C-on, légkeveréses sütőben 175 °C-on, gázsütőben pedig hármas fokozaton süssük, 12-15 percig.

A befőtt levét szűrjük le, majd ezt egészítsük ki egy liter vízzel, és ízlésünk szerint édesítsük. Öntsünk le a léből egy keveset, ezt tegyük félre. A többit keverjük össze az étkezési keményítővel és főzzük sűrűre.

A krémet osszuk két részre. Az egyik felébe még forrón keverjük bele a kimagozott meggyet. A krém másik felét hagyjuk kihűlni, majd keverjük össze a vajjal.

A kihűlt piskótát locsoljuk meg a félretett befőttlével, kenjük meg előbb a meggyes, majd a vajas krémmel.

A tejszínt a habfixálóval verjük kemény habbá, majd kenjük a sütemény tetejére.

Végül díszítsük csokoládéforgáccsal.

Ezek is érdekelhetnek