A tojássárgákat keverjük habosra 3 evőkanál kristálycukorral. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá a maradék cukorral, majd fokozatosan keverjük hozzá a tojássárgás masszához. Ehhez a keverékhez adjuk hozzá az átszitált lisztet és a kakaót.
A piskótatésztát öntsük egy tepsibe, és tegyük előmelegített sütőbe.
Villanysütőben 185 °C-on, légkeveréses sütőben 175 °C-on, gázsütőben pedig hármas fokozaton süssük, 12-15 percig.
A befőtt levét szűrjük le, majd ezt egészítsük ki egy liter vízzel, és ízlésünk szerint édesítsük. Öntsünk le a léből egy keveset, ezt tegyük félre. A többit keverjük össze az étkezési keményítővel és főzzük sűrűre.
A krémet osszuk két részre. Az egyik felébe még forrón keverjük bele a kimagozott meggyet. A krém másik felét hagyjuk kihűlni, majd keverjük össze a vajjal.
A kihűlt piskótát locsoljuk meg a félretett befőttlével, kenjük meg előbb a meggyes, majd a vajas krémmel.
A tejszínt a habfixálóval verjük kemény habbá, majd kenjük a sütemény tetejére.
Végül díszítsük csokoládéforgáccsal.