Elkészítés: 1 citrom héját lereszeljük és mindkettő levét kinyomjuk. A vajat a cukorral,1 csomag vaníliás cukorral és a citromhéjjal kikeverjük. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, majd beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet.
A tésztát elfelezzük. 2 lapot sütünk belőle sütőpapírral bélelt 24×38 cm-es tepsiben úgy, hogy 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, 200 fokra emeljük a hőt, és 15-20 percig sütjük egyenként a lapokat.
A kisült és kihűlt lapokat vízfürdőben megolvasztott csokoládéval megkenjük, mielőtt megdermed, hullámokat húzunk bele.
A tejszínt a másik csomag vaníliás cukorral és a habfixálóval felverjük. A pudingport a tejjel és cukorral felfőzzük, kihűtjük, és jól kihabosítjuk. Apránként hozzáadagoljuk a felvert kemény tejszínhabot.
A tejszínes habot az alsó lapra simítjuk és ráfektetjük a másik lapot. Kakaóporral meghintve kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre