Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokis-tejszínkrémes szelet

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók egy 24×38 tepsihez:
  • A tésztához :
  • 2 db citrom
  • 31 dkg vaj
  • 31 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 6 db tojás
  • 31 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 20 dkg csokoládé
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag tejszínes pudingpor
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 dl tej
  • 1 csomag habfixáló
  • A szóráshoz:
  • kakaópor

Elkészítés

Elkészítés: 1 citrom héját lereszeljük és mindkettő levét kinyomjuk. A vajat a cukorral,1 csomag vaníliás cukorral és a citromhéjjal kikeverjük. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, majd beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet.

A tésztát elfelezzük. 2 lapot sütünk belőle sütőpapírral bélelt 24×38 cm-es tepsiben úgy, hogy 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, 200 fokra emeljük a hőt, és 15-20 percig sütjük egyenként a lapokat.

A kisült és kihűlt lapokat vízfürdőben megolvasztott csokoládéval megkenjük, mielőtt megdermed, hullámokat húzunk bele.

A tejszínt a másik csomag vaníliás cukorral és a habfixálóval felverjük. A pudingport a tejjel és cukorral felfőzzük, kihűtjük, és jól kihabosítjuk. Apránként hozzáadagoljuk a felvert kemény tejszínhabot.

A tejszínes habot az alsó lapra simítjuk és ráfektetjük a másik lapot. Kakaóporral meghintve kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss