Keress receptre vagy hozzávalóra

Medvehagymás-paradicsomos pite baconnel

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 25 dkg finomliszt
  • csipet só
  • 15 dkg vaj
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 tojás
  • A töltelékhez:
  • 6 db koktélparadicsom
  • 10 dkg bacon
  • 2 db tojás
  • 2 dl habtejszín
  • 4-5 levél medvehagyma
  • 5 dkg parmezán sajt
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztához a liszthez hozzáadjuk a sót és a szobahőmérsékletű vajat, elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tejfölt és a tojást, az egészet tésztává gyúrjuk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy kivajazott, kilisztezett piteformát (24 cm-es). Villával megszurkáljuk, és 180 fokos sütőben 10-15 perc alatt elősütjük.

    A töltelékhez a bacont kockára vagy csíkokra vágjuk. A paradicsomot megmossuk, félbevágjuk. A bacont és a paradicsomot rátesszük a tésztára.

    A tojásokat elkeverjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, beletesszük az előzőleg megmosott, felaprított medvehagymát, és reszelünk bele parmezánt, majd ráöntjük a tésztára.

    180 fokos sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin