Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Medvehagymás göngyölt csirkemell

Hozzávalók

  • 4 darab csirkemellfilé
  • 25 dkg szeletelt bacon
  • 1 csokor medvehagyma
  • 2 db húsleveskocka
  • bors
  • olaj
  • 1 dl bor (vagy víz)

Elkészítés

    1. A csirkemellet a vastagabb részénél bevágjuk, szétterítjük, majd kissé lelapítjuk. Az így nyert nagyobb szeletekre fektetjük a medvehagymaleveleket, amit beborítunk szalonnaszeletekkel, majd ismét medvehagymalevéllel.
    2. Szorosan felgöngyöljük, hústűvel összetűzzük.
    3. Serpenyőben, felhevített olajon körben aranybarnára pírítjuk, majd kevés vizet vagy bort aláöntve, hozzáadva a leveskockákat puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük.
    4. A húshengereket kiszedjük, melegen tartva 1/4 órát pihentetjük. A zsíradékhoz 1 evőkanál vajat adunk, felolvasztjuk, ez lesz a mártás.
    5. Tálalás előtt a hústekercset ujjnyi vastagra, enyhén ferdére szeleteljük. Tálra rendezve meglocsoljuk a mártással. Körete lehet burgonya.

Megjegyzés

A medvehagyma levelét fagyaszthatjuk, de szárított /aprított/ formában is kapható, így egész évben készíthető ez a csirkemell és sok más étel.

buksz39
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin