Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mediterrán töltött csirkemell

65 perc
egyszerű
átlagos
2 adag
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. A csirkemellet megmossuk, majd szárazra töröljük. Legyező alakban bemetsszük a mellfilét (1-1,5 cm mélyedést vágunk.)
  2. A filét bekenjük a grill fűszersóval, illetve ízlés szerint 1-2 csipetnyi sóval, rálocsoljuk az egyik evőkanál olívaolajat és jól beledörzsöljük a húsba.
  3. A közepénél a csirkemellet hosszában ketté vágjuk. 10-15 percig pihentetjük. Minden mélyedésbe teszünk egy félbevágott kockasajtot, lila hagyma karikát, illetve szárított paradicsomot, mellé nyomkodjuk a bazsalikom levelet.
  4. Belefektetjük egymás mellé a tepsibe. Rálocsoljunk egy evőkanál olívaolajat, ráöntjük a bort. A hús mellé rakunk két három karika lila hagymát, valamint a megmaradt paradicsom karikát.
  5. Lefóliázva 180 fokos sütőbe tesszük. Fólia alatt pároljuk kb. 40 percig. Közben a szafttal meglocsoljuk. Levesszük a fóliát, rátesszük a mozzarella golyókat és visszatoljuk a sütőbe fólia nélkül, addig hagyjuk a sütőben, ameddig egy kis színt kap a csirke, illetve ráolvad a mozzarella.Rizzsel tálaljuk.

Megjegyzés

Bármilyen maradék sajttal készíthető, fetával is finom. A zöld fűszerek variálhatóak. - BiroSari

Ezek is érdekelhetnek

Friss