Elkészítés: A mellszeleteket elvágom ketté úgy, hogy nagyobb darabot kapjak, majd fólia között kiklopfolom. Ráterítem a sonkát.
Az öntetet elkészítem a következőképpen: 3 evőkanál olívaolajat kikeverek 2 gerezd zúzott fokhagymával, sóval, vágott petrezselyemmel meg zsályával. A húst a baconszeletekre helyezem, ráteszem a prágai sonkát, majd megkenem az öntettel. Ezután felcsavarom, összetűzöm fogpiszkálóval, hogy ne essen széjjel.
A serpenyőben vajat hevítek, és a rolókat ráteszem. Megborsozom, és mindkét oldalát átsütöm úgy, hogy a bort aláöntöm, és szép pirosra sütöm őket.
Elkészítem a salátaöntetet:3 evőkanál olívaolajat, kevés sót, 5 db nagyobb kapribogyót összevágva elkeverek egy kis tálban 1 citrom levével.
Tálaláskor a rukkolát a tányér közepére kupacolom, öntök rá az öntetből, és a húsroládot kettévágva köré helyezem. Jó étvágyat hozzá!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre