hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött csirke májkrémes töltelékkel

100 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A töltött csirke elkészítéséhez a csirkét kívül-belül besózzuk, és egy kicsit állni hagyjuk.
  2. A töltelékhez a zsemléket beáztatjuk, kinyomkodjuk, majd egy tálba tesszük. A tojásokat felverve hozzáadjuk, és jól elkeverjük. A hagymát kockára vágva megpirítjuk a zsíron, rátesszük a májkrémet, kicsit melegítjük, majd ezt is a töltelékhez adjuk. Végül hozzákeverjük a csokor apróra vágott petrezselyemzöldet is, és ha hígnak találjuk a tölteléket, teszünk bele 1-2 ek zsemlemorzsát.
  3. Ezt a tölteléket a csirke bőre alá és a hasüregbe töltjük, a bőrét összevarrjuk vagy hústűvel összetűzzük, a két combot összekötjük. Erre azért van szükség, hogy sülés közben ne nyíljon szét a csirke a combjánál.
  4. A tepsit kizsírozzuk, és beletesszük a töltött csirkét, és aláöntünk kb. 2 dl vizet. 180 fokra előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten, a vizet mindig pótolva, locsolgatva sütjük úgy, hogy 20 percenként megfordítjuk. Kb. 1 órán át sütjük, amíg a hús megpuhul és szép barna, ropogós lesz a bőre. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss