Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mazsolás rizsfánk

30 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst puhára főzzük, kétszeres mennyiségű vízben, majd langyosra hűtjük. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját és a vajat elkeverjük a kifőtt rizsben, fahéjjal, citromhéjjal ízesítjük.
  2. A lisztbe keverjük a sütőport, majd ezt is hozzákeverjük a rizshez, végül a cukrokkal keményre vert tojáshabot és a mazsolát forgatjuk bele a masszába.
  3. Forró olajban, közepes lángon aranybarnára sütjük, tálalásnál porcukorral hintjük.

 

Megjegyzés

Megmaradt főtt rizsből,vagy tejberizsből is készülhet. - Galcsill

Ezek is érdekelhetnek

Friss