Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mascarponés-sonkás tészta csőben sütve

default user icon

Hozzávalók

  • 30 dkg főtt-füstölt sonka
  • 25 dkg fodros nagykocka
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • étolaj
  • 20 dkg mascarpone
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 db tojás
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 1 ek zsemlemorzsa
  • ételízesítő
  • bors

Elkészítés

    1. A főtt sonkát apró kockákra vágjuk, a tésztát bő, sós, vízben kifőzzük. A hagymákat apró kockára aprítjuk, olajat hevítünk, a vöröshagymát megdinszteljük benne, majd rádobjuk a sonkát és a fokhagymát. Tovább pároljuk, majd megsózzuk.
    2. A tejfölt és a mascarponét jól kikeverjük és a sonkára öntjük. Jól összerotyogtatjuk, végezetül levesszük a tűzről és hozzáadjuk a nyers tojást, és összekeverjük.
    3. Egy hőálló tálat kikenünk olajjal, megszórjuk zsemlemorzsával.
    4. A kifőtt tésztát összekeverjük a sonkával, beleöntjük a jénai tálba, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal, a sajt tetejét pedig kevés zsemlemorzsával. 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.

      MASCARPONE, A KRÉMES CSODA >>> 

      TÉSZTA, TÉSZTA, TÉSZTA >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin