Mascarponés-gombás lasagne

Hozzávalók

  • 25 dkg gomba
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg fagyasztott spenót
  • frissen őrölt bors
  • 50 dkg mascarpone
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • 20 dkg lasagne tészta
  • 30 dkg olajban eltett sült paprika
  • 6 dkg reszelt parmezán sajt
  • 4 ek olívaolaj

Elkészítés

    1.

    Forrósítsunk fel 2 ek olajat egy serpenyőben, pirítsuk meg rajta a megtisztított gombát, majd terítsük egy tűzálló tálba. Forrósítsuk fel a serpenyőben a megmaradt olajat, majd süssük rajta üvegesre a finomra vágott hagymát. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és a spenótot. Pároljuk puhára, majd sózzuk és borsozzuk meg.

    2.

    Ízesítsük a mascarponét sóval, borssal és a szerecsendióval. Fedjük be a párolt gombát néhány lasagne lappal, erre terítsük a sült paprikát, majd ismét tésztát. Osszuk el rajta a párolt spenótot, és fedjük be egy utolsó réteg tésztával.

    3.

    Simítsuk a tetejére a mascarponét, hintsük meg a reszelt sajttal, és süssük 200 fokos sütőben 30 percig.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek