hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldséges lasagne

MME MME
3 4/5
75 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • A paradicsomos szószhoz:
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db paprika
  • 1 db cukkini
  • 1 doboz vörösbab (konzerv)
  • 2 doboz hámozott paradicsom (konzerv)
  • zöldfűszerek (oregánó, bazsalikom, kakukkfű)
  • A besamelmártáshoz:
  • 4 dl tej
  • 5 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 1 doboz lasagne tészta
  • 10 dkg sajt
  • olaj
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk és megpirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott paprikákat és cukkinit. Együtt pároljuk 10 percig, majd hozzáadjuk a vörösbabot. A hámozott paradicsomot is összevagdaljuk, és a levével együtt hozzáadjuk aszószhoz. Sózzuk, és a zöldfűszerekkel ízesítjük, kb 15-20 percig főzzük.
  2. Közben elkészítjük a besamelmártást: a tejet csomómentesen elkeverjük a liszttel, folyamatos keverés közben besűrítjük, majd a tűzről levéve beledobjuk a vajat, jól elkeverjük benne.
  3. Tepsibe vagy jénaiba teszünk a paradicsomos szószból, majd kibéleljük a lasagne lapokkal. Erre tesszük a paradicsomszószt, majd újra tészta, arra besamel. Így rétegezzük, tetejére tésztalap kerül. Jól befedjük a reszelt sajttal, és 200 fokos sütőben lefedve kb. 30 percig sütjük. Az utolsó néhány percben fedő nélkül pirítjuk.

Megjegyzés

Bármilyen idényzöldséget használhatunk hozzá. A besamelmártást el is lehet hagyni, ha valaki vegán. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss