Zöldséges lasagne

MME MME
3 4/5
75 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • nagy húsos paprika
  • kis cukkini
  • vörösbab
  • hagyma
  • fokhagyma
  • hámozott paradicsom
  • kakukkfű
  • tej
  • vaj
  • liszt
  • lasagne tészta
  • sajt
  • olaj
  • bazsalikom
  • oregano
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk és megpirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott paprikákat és cukkinit. Együtt pároljuk 10 percig, majd hozzáadjuk a vörösbabot. A hámozott paradicsomot is összevagdaljuk, és a levével együtt hozzáadjuk aszószhoz. Sózzuk, és a zöldfűszerekkel ízesítjük, kb 15-20 percig főzzük.
  2. Közben elkészítjük a besamelmártást: a tejet csomómentesen elkeverjük a liszttel, folyamatos keverés közben besűrítjük, majd a tűzről levéve beledobjuk a vajat, jól elkeverjük benne.
  3. Tepsibe vagy jénaiba teszünk a paradicsomos szószból, majd kibéleljük a lasagne lapokkal. Erre tesszük a paradicsomszószt, majd újra tészta, arra besamel. Így rétegezzük, tetejére tésztalap kerül. Jól befedjük a reszelt sajttal, és 200 fokos sütőben lefedve kb. 30 percig sütjük. Az utolsó néhány percben fedő nélkül pirítjuk.

Megjegyzés

Bármilyen idényzöldséget használhatunk hozzá. A besamelmártást el is lehet hagyni, ha valaki vegán. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss