Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mascarponés-epres szelet

default user icon

Hozzávalók

  • A piskótához:
  • 5 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg liszt
  • 1 csipet sütőpor
  • eperlekvár a kenéshez
  • A krémhez:
  • 40 dkg mascarpone
  • 15 dkg joghurt
  • 1 tasak bourbon vaníliás cukor
  • 5 ek porcukor (ízlés szerint adhatunk még hozzá)
  • friss eper

Elkészítés

    1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Az epret megmossuk, a háromnegyedét apró kockáravágjuk, a maradékot félretesszük  a díszítéshez.
    2. A mascarponét kikeverjük a joghurttal, és a többi hozzávalóval.Csillagcsövű nyomózsákba töltjük, és hűtőszekrénybe tesszük.
    3. A piskótához habosra keverjüka tojást a cukorral, hozzákeverjük a sütőport és a lisztet. Atésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 175 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük. Kicsit hűlnihagyjuk, és még langyosan megkenjük a lekvárral.
    4. A tésztát 2 vagy 3 csíkra vágjuk (attól függően, milyen magas süteményt szeretnénk). A mascarponés krémből kis halmokat csinálunk a nyomózsák segítségével, majd megszórjuk a felaprított eperrel. Ráhelyezzük a következő lapot és ugyanígyjárunk el. A sütemény tetejét a maradék aprított eperrel és a félretett, felezett eprekkel feldíszítjük.

      NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉST VIDEÓN! >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin