Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. Vajazzunk ki egy tégla formájú kenyérformát, és helyezzünk a közepére keresztben egy vastagabb sütőpapírcsíkor ami túlér a formánkon – később ez szolgál segítségül a sütemény kiemelésénél.
Mérjük egy tálba a cukrot, a vajat, a lisztet, a sütőport, a tojást, a tejet és a vaníllia-aromát, és egy kézimixerrel alaposan dolgozzuk össze. A keverék egyik felét tegyük át egy másik tálba, és hagyjuk pihenni.
Egy kis tálkában keverjünk össze a 1,5 dkg kakaóport egy kevés forró vízzel, amíg teljesen homogén lesz. Hagyjuk kihűlni, majd a tésztakeverék egyik felébe keverjük bele alaposan.
A kivajazott formánkba kanalazzuk bele a vaníliás és kakaós keverékeket random módon, amíg el nem fogy a tésztánk, kicsit keverjük meg.
Kb. 50 perc alatt süssük készre az előmelegített sütőben, amíg szépen megnő, nem ragacsos a felülete, és szélei kissé elválnak a formától. Hagyjuk hűlni a formában 5-10 percig majd borítsuk ki egy sütőrácsra, húzzuk le róla a sütőpapírcsíkot, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A máz elkészítéséhez olvasszunk fel 2,5 dkg vajat egy kis edényben, adjunk hozzá 1,5 dkg kakaóport, jól keverjük össze, és közepes lángon főzzük kb. 2 percig. Majd adjuk hozzá a tejet, a porcukrot, majd a tűzről levéve keverjük el alaposan. A kihűlt sütemény tetejére kanalazzuk a mázat, majd olvasztott fehércsokoládéval díszítsük ízlés szerint.