Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Marcipánlevél csokifagyival

MME MME
4.4/5
rafinált
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • A tésztához:
  • 9 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 2,5 dkg marcipán
  • 10 dkg liszt
  • 2 evőkanál tejszín
  • 1 evőkanál diólikőr
  • A krémhez:
  • 3 tojássárgája
  • 4 dkg cukor
  • 75 ml Baileys
  • 2 csipet fahéj
  • 4 gombóc csokoládéfagylalt

Elkészítés

Előkészítés: Kartonból (kb. 1 mm vastag) sablont készítünk, amely kb. 4 cm nagyságú levelet ábrázol. (A sablon közepét vágjuk ki, mert a belsejébe fogjuk önteni a tésztát. Kivajazunk egy tepsit. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.

Elkészítés: A tésztához a cukrot összedolgozzuk a tojásokkal, a marcipánnal, a liszttel, a tejszínnel, a likőrrel és egy csipet sóval. A sablont a tepsire fektetjük, és belesimítunk kevés tésztát (kb. 24 darab levelet fogunk kapni). A sütőben néhány perc alatt világosra sütjük. Kivesszük, és még melegen egy nyújtófára simítjuk a leveleket, ettől lesznek íveltek. Hagyjuk kihűlni. A krémhez a tojássárgákat vízfürdő felett sűrű krémesre keverjük a cukorral a Baileys-szel és a fahéjjal. Minden tányér szélét körben kirakjuk kb. 6 levéllel, közepébe egy-egy gombóc csokoládéfagylaltot teszünk, és meglocsoljuk a krémmel. Lazán megszórjuk porcukorral, és azonnal tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 771 kcal

Ezek is érdekelhetnek

Friss