Keress receptre vagy hozzávalóra

Mángoldos harcsatekercs

Hozzávalók

  • 3 szelet friss harcsafilé
  • 6 db mángoldlevél
  • 1 ek vaj
  • 1 dl zsírszegény tejszín
  • 1 ek olívaolaj
  • bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek rozsliszt
  • 1 ek édes-nemes pirospaprika
  • 1/2 db citrom leve

Elkészítés

    1. A harcsafilét megmossuk, citrommal meglocsoljuk, majd frissen őrölt borssal és sóval meghintjük. Rárakjuk egy papírtörlőre, ami leitatja a nedvességet.
    2. Közben 1 dl sós vízben, egy gerezd fokhagymával 1 percig pároljuk a mángoldleveleket, majd lecsepegtetjük, és rátesszük a harcsafilére. A mángoldlevelekre két csipetnyi vajat teszünk (a megmaradt vajat a sütésnél felhasználjuk), és feltekercseljük őket.
    3. A tekercseket hústűvel vagy fogpiszkálóval összetűzzük, és megforgatjuk őket a paprikás lisztben.
    4. Egy teflonserpenyőben olajat hevítünk, hozzáadjuk a vajat, és elősültjük a harcsánkat, úgy, hogy minden oldalát megpirítjuk kb. 10 perc alatt.
    5. Közben a sütőt bekapcsoljuk. A tejszínt egy tepsibe öntjük a tejszínt, és ráhelyezzük a halacskákat. A serpenyőbe, amiben a halat sütöttük, egy evőkanálnyi vizet öntünk, felforraljuk, és ráöntjük a halra.
    6. Lefóliázva sütőbe tesszük, a fólia alatt 10 percig pároljuk, majd levesszük a fóliát, és további 2-3 percig pirítjuk. Petrezselymes újkrumpli és tárkonyos gombasaláta illik hozzá. 

Megjegyzés

Ajánlom figyelmetekbe ezt a halételt, mert könnyen elkészíthető és nagyon ízletes. Szerintem tengeri halfiléből is kipróbálható.
A mángold íze a spenóthoz hasonló, de annál erőteljesebb. A levelekből általában a spenóthoz hasonló főzeléket készítenek, a levélnyelek pedig a spárgához hasonlóan használhatók fel. Én elég gyakran használom, mert szeretem az üde zöld színét, és mindig van a kertemben, könnyen kihajt.

BiroSari
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin