Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Mákos kalács

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Mákos kalács

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 115
  • Elküldve: 62

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 15 dkg margarin
  • 2,5 dl tej (házi tej)
  • 5 dkg cukor
  • 1 reszelt citrom héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • 1 csipetnyi só
  • 5 dkg élesztő
  • A töltelékhez:
  • 30 dkg darált mák
  • 1 citrom reszelt héja
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • kevés citrom
  • tej (csak annyi, hogy ne legyen száraz a mák)

Elkészítés:

Körülbelül 1 dl cukrozott tejben egy kevés liszttel felfuttatom az élesztőt. Addig a lisztet átszitálom, és a margarinnal szépen elmorzsolom, majd hozzáadom a kovászt (a felfuttatott élesztőt), a sót, a cukrot, a vaníliás cukrot, a citrom héját és a tojásokat. Ezt jól összedolgozom levegős tésztává. Meleg helyen letakarva kelesztem 80 percig (amíg kétszeresére kel). Ez idő alatt a tepsiket kikenem és belisztezem.

A tölteléket is elkészítem. Én nem szoktam megfőzni a mákot, mert akkor nagyon nehéz egyenletesen a tésztára igazítani. A mákot ledarálom, és cukorral ízesítem, majd belereszelem 1 egész citrom héját, hozzáadok kevéske citromlevet. Ezt ízlés szerint nyomom bele. Hozzáadom még a vaníliás cukrot és annyi tejet, hogy a mák ne álljon össze, hanem könnyen eligazítható legyen a tésztán.

A megkelt tésztát 2 részre osztom, kinyújtom téglalap formára, és megtöltöm a mákkal. Felgöngyölítem, és a tetejét megkenem tojással.
A tészta tetejét megszurkálom, hogy a gőz távozni tudjon.

Hagyom még egy kicsit kelni a tepsiben, majd előmelegített sütőben 4-5 fokozaton megsütöm.

Jó étvágyat!

Megjegyzés:

A receptet és a fotót Kkelly küldte. Köszönjük!

kkelly receptjeiből:
Tyúkhúsleves
Szezámmagos kenyér dagasztás nélkül
Kókuszos-pudingos golyók
Kolbászos-sajtos palacsinta
Mákos kalács
Padlizsánkrém VIII.
Burgonyás fűszeres fasírt
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Receptválogatás
Őszi tésztás kedvencek
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Szilvasajt Szilvasajt
Ponty chia-magos bundában Ponty chia-magos bundában
Tócsni vilámgyorsan Tócsni vilámgyorsan
Tejfölös-virslis lencsesaláta Tejfölös-virslis lencsesaláta
Gesztenyés kalácstekercs Gesztenyés kalácstekercs
Fordított csokoládétorta őszibarackkal Fordított csokoládétorta őszibarackkal
Amerikai palacsinta pofonegyszerűen Amerikai palacsinta pofonegyszerűen
Krumplifőzelék tejfölös habarással Krumplifőzelék tejfölös habarással
Zöldséges lencseleves galuskával Zöldséges lencseleves galuskával
Bableves füstölt szalonnával Bableves füstölt szalonnával
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 3 db
Összes válogatás »
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122770_szekelykaposzta-110.jpg Székelykáposzta, a legendás

A székelykáposzta hallatán könnyedén azt hihetnénk, hogy valamilyen erdélyi étellel van dolgunk, de a sokféle pest-budai…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122810_oktoberi-program-110.jpg Októberi gasztroprogramok

Aranyló táj, valódi ősz, a nagy kirándulások, séták ideje az október. Hogy ne csak cél nélkül járjuk a vidéket vagy éppen a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122831_szolo-110.jpg Szőlő, a legfontosabb gyümölcs

Ha a szőlő beszélni tudna – és elmesélhetné történetét -, valószínűleg az emberiség egész históriája kirajzolódna az…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122798_anizs-110.jpg Ánizs, az illatos gyógyító

A medvecukor, a pastis, az abszint és a köhögés elleni gyógykeverékek kedvelt alapanyaga és fűszere az ánizs, amelynek története…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122750_gombas-palacsinta-110.jpg Gombás töltött palacsinta

A palacsinta megunhatatlan, egyszerű, számtalan módon variálható klasszikus. Most, hogy már benne járunk az őszben, ideje egy…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122757_fehercsoki-110.jpg A mostoha fehércsoki

Gombóc Artúr ugyan mindenféle csokoládét szeret, és a csokoládé rajongói azonosulnak is álláspontjával, a fehér csokoládénak…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122777_szedres-suti-110.jpg Szedett-vedett szedres pite

Megesett már veletek, hogy szerdára esett a vasárnap? Velünk most igen. Továbbá az is, hogy kaptam két óra szabadidőt, amit…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122766_koles-110.jpg Köles: lisztérzékenyeknek és gabonaimádóknak

Földünk népességének jó része alap táplálékként fogyasztja az évezredek óta termesztett, egészséges kölest. Legalább hetente…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept